NY BLOGG!

Okey. Jeg er drit lei av at det kommer kommentarer fra folk jeg ikke kjenner og folk jeg tviler på eksisterer. Kommentarer fra ukjente folk er i og for seg selv greit, men ikke når det er engelske kommentarer som sier at bloggen min er flott, når jeg vet at de ikke vet hva jeg skriver, og at jeg derfor anser dette som spam og drit (der hørtes jeg veldig kynisk ut, men det e sannheten). Reklame og virus liker jeg ikke. Æsj. DERFOR har jeg bytte blogg! Var veldig skeptisk til den nye bloggen, blogspot, men den er faktisk ganske kool og gir meg mye mer frihet enn denne bloggen. Derfor, sjekk ut min nye blogg: www.bertinebertine.blogspot.com Capiche? Derfor, farvel, farvel blogg.no og helo, helo blogspot.com. Ønsk meg velkommen og sjekk den ut! Koz, så lenge (penge)

Utskrifter og sekkepipe

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Silje. Der skrev jeg ut et prosjekt jeg har skrevet(på engelsk) om tsunamier. DEILIG å bli ferdig! Annet enn å skrive ut prosjekter, spilte vi (prøvde å spille) sekkepipe og sett på gamle klassebilder. I går var jeg på middag/kakebesøk hos Runa med henne og Anders. Det var veldig koz Ü Da jeg kom hjem så jeg en film jeg har sett sikkert tusen ganger og lo, lo og lo med Kari. Nu skal jeg spise bollekake som Kari og Ida (?) har laget. N-a-m,

Tittel

Jeg er selv motstander av å blogge mange blogger samme dag, men jeg må skrive en til.

Kari kom hjem fra Marie med ----- (bababadam!) ...de to siste DVD'ene til sesong 1 av the OC! Lykke.

Trussler

Etter en rekke trusler om hva som skjer hvis jeg ikke blogger, eller bare rett og slett om at jeg må blogge, må jeg kjempe for meg selv. Jeg har ikke sluttet å blogge og kommer heller ikke til å gjøre det. Enda. Fikk visst en bekreftelse på at det faktisk er folk som leser mine skriblerier, men la meg så vite det da! Det finnes jo en link som heter 'kommentarer'..?

Uansett... Jeg, og sikkert nesten alle andre skolebarn i Bergen by, fri! Jeg sov som en stein i natt og har fått hvilt ut. Himmelsk! Jeg har brukt min morgen på å se the OC, faktisk. Eller... Ikke overraskende, egentlig. Det er vel egentlig det jeg har gjort for tida. Sett OC. Kari har nemlig lånt hele sesong 1 av en vennine, og jeg har blitt skremmende opphengt i det. Drømt og det, og så videre. Føler at OC løper i bakhodet mitt hele tida. Og til min store glede, hadde Kari fått med seg fem DVD'er, ikke bare fire, (Marie, eieren, hadde ikke sett de siste da de skulle lånes ut). Jeg ble fylt med lykke da jeg fant ut at det fantes en til DVD i huset jeg ikke hadde sett enda. Det betyr i grunn at siden i går kveld så jeg den siste DVD'en. I need more, baby, more!

Men nå må jeg ikke skrive mer om OC. Blir bare litt deprimert da. Kan jo skrive litt kortfattet om hva jeg gjorde i går. Jeg var jo på 120 Days konsert, jo! Det var meget så bra, må jeg si! Danset faktisk LSD-dansen med Runa. Koz.

Men nå må jeg ha mat. Klokka er kvart over to og jeg trenger frokost. Men husk. La meg vite at folk leser det jeg skriver. Right?

Tlf. Luun

Jeg har tatt mobilen til Luun og Norman ble beskylt for å ha stjålet noe av meg. Draaamaaa!

Sol inne, regn ute

Nå har jeg ventet lenge med å blogge om Bergens-været. Og nå skal jeg gjøre det:

Om ikke lenge har det regnet i hele 80 dager. Det har pøst ned med regn i både tide og utide. Det har vært mange våte sokker, sko og gensre. Egentlig tror jeg det meste jeg har hatt på meg ute har på et eller annet tidspunkt blitt vått. Det ser visst ikke ut som at regnet skal stoppe med det første.

Det hele begynner nesten å få meg litt mental. Jeg syns faktisk regn er en fin ting, det er ikke det, men nå går jeg rundt og tenker: nå er vi like ved 70 dager, vi klarer det! Nå er det heller: ja.. Vi har klart 70, nå skal vi jammen klare 80! Gud vet hvor vi ender... For fanden! Båter sliter seg og synker! Normalt? Neppe...

Bendik sa en litt fin tanke. Han tenker nemlig at for hver dag med regn som er, får vi en dag med sol tilbake. Vi må visst bare vente.

Det er ikke bare Bendik som har kommentert været. Even Johansen (Magnet) skrev for ikke lenge siden:
"In Bergen it has now rained for 72 days without any noticable break...it is beyond wet, it's beyond soaked, it's "gjennombløt"" Ja, "gjennombløt" er ordet.

J to da K (naturfagslæreren vår) sa også noe litt morsomt. Det var en som spurte (kan det være Bendik?) om det regnet ute, mens Jan Kristian var på vei ut. Han svarte "jaa.. Det gjør det vel. Gjør det ikke alltid det..? " som om det var det mest normal i verden å si. Men faktum er at det begynner jo å bli det.

En liten påminnelse om hvordan vi har det i Bergen, til dere som ikke har opplevd det selv:

Regn!

Drit (i) å/og dra

I dag skjedde det noe litt småsært: jeg kom til kulturskolen fordi jeg skulle spille fløyte. På døren hang det en lapp der det stod at min lærer var syk, men at vi heller skulle komme og tegne på rom et-eller-annet- det var dessuten en tegning på den gule lappen. Jeg fant rommet og jeg var jo så klart den eneste der, ettersom jeg har time alene. Men å si at jeg var alene blir feil. I det rommet var det også 8 andre kids på kanskje 6 år. Og en skotte. Gillian. Hun var lærer på kulturskolen i "visuelle kunstfag". Der var jeg og der ble jeg i en halv time og tegnet og snakket med Gillian (jeg kunne jo ikke gå før jeg måtte i henhold til min undervisning. Hun var så hyggelig og jeg kunne ikke si at "hey! Jeg vil gå. Dessuten var det ganske interessant). En av kidsa var Alejandro som var litt fra Venezuela. Det er kanskje verdt å nevne... Så og si alle barna var fra den Internasjonale Skole, så de snakket derfor engelsk. Hvertfall. Alejandro fant en blomst som han gav til alle jentene og sa deretter at han ville gifte seg med dem. Gillan lo og synes det var flott at det var litt kjærleik i rommet. Han tegnet dessuten sitt drømmerom med badebasseng med "dolphins and starfish!" i. I tillegg hadde han to trampoliner- en i taket. Han snakket mye om hvor høyt han elsket å ligge i boblebad og hvor fantastisk det var. Alejandro var dødssøt/vakker/pen og eide hele Kulturskolen.

Og så har jo Silje kommet med et ønske om å skrive litt om min filmhelg! Jeg hadde hodepine og øreverk hele(!) helgen og så derfor en masser av filmer:

- Love Actually
- The Day After Tomorrow
- "Meningen Med Livet av Monty Phyton" (det stod skrevet sånn stygt på norsk på coveret)
- Flying Circus DVD 1, også av Monty Phyton
- Moulin Rouge
- Himmelfall
- Team Antonsen
- Frida (- 1 time)
- The Hitchhiker' s Guide To the Galaxy

En ting til med ønske fra Silje. "Den skumle jenten"... En vennine til Snorre som altså er en venn av Silje og Tilla. Hun hadde hvertfall diltet med ham fra BHG til Tanks der han skulle møte Silje og Tilla. De hadde begge to hørt mye om henne og Silje har faktisk gått på fekting med henne! Hun så hvertfall veldig skummel ut og snakke en del. Hun hadde heller ingen paraply (ikke jeg heller, da. Hadde faktisk ikke en ordentlig jakke på meg ute i regnet, en gang. Dumme meg... Men til forsvar: vi skulle egentlig ikke å ut-ut.), nei.

Og sist men ikke minst. Norman, du skal få et, nei faktisk to hint fra meg om den saken Silje og meg vet at du vet, og vi vet at vi vet, men vi vet at du ikke vet hva du vet er, som du faktisk vet, og du vet at vi vet at du vet noe som du vet, men som du ikke vet helt hva er.
Stikkord nummer en: det er ganske normalt
Stikkord nummer to: det bør gjøres noe med det, hvis det er rett (i dobbeltforstand)

Sånn, der har du det. Lykke til Ü

Yeah. Nå skal jeg se Little Britain!

Filmmania

God kveld i stua (eller hvor nå enn du befinner deg. Jeg for min del, sitter i det som nå er spisestua vår)!

I går hadde jeg en utrolig deilig dag. Begynte halv elleve, ettersom "J to da K" skulle få dren i øret. dessuten er det sopp i gymsalen vår så vi slapp gym, og fikk også skippe fransken, i mot at vi gjorde leksen. Ut i fra dette, kan man si at hey! Vi var på skolen i to klokketimer og i en av de hadde vi midttime.

Silje-mamma kom og hentet oss og da jeg kom hjem, så Kari, hennes kompis Morten, og meg "Detektor". Marte kom og de lagde pannekaker og en og en halv vaffel. Mmm... Senere på dagen så Marte og meg "The Man Who Was'nt There".

Apropos film: jeg glemte jo å skrive tidligere at på tirsdag, vår siste fridag, var Julia og Hannah hos meg og så en annen film, "You Got Served", en gangsta-wangsta dansefilm. Det var meget koz Ü Kanskje vi skal ta det igjen på søndag, hvis vi alle husker på det, riktignok.

Ellers i dag lærte vi i matten at "nominell lønn er det du kan kjøpe snop, godteri og melk for", og i samfunnsfag lærte vi forskjellen på Stortinget og Regjeringen og i norsken fikk vi tilbake heldagsprøven (fordi det heter jo ikke tentamen lenger!). Merkelig nok lærte jeg ikke noe i engelsken. Liv bare snakket om hvor ekstreme USA er i politikken og at Høyre, KrF og FrP bare er pingler i forhold til deres høyrefløy.

I morgen har vi blokkdag i engelsk og vi skal se film og skrive bokrapport. Jeg gleder meg faktisk. Ellers skal jeg se masse filmen. Silje tar nemlig med seg en bunke til meg på skolen i morgen. Har på følelsen at det er alt jeg kommer til å gjøre i helge. Er alene hjemme (eller, Kari er jo er også) ettersom folket skal til Mammis bursdag i Stavanger. Det skal jeg nyyyte: sove lenge, våkne uten at folket har begynt på lørdagsryddingen og gå til byen akkurat når jeg orker. og apropos byen. I dag var Silje og meg på Platekompaniet hvor hun kjøpte Monty Phytons DVD-boks med 16 DVD'er, mens jeg kjøpte "Love" av The Beatles og Arctic Monkeys' "Whatever People Say I Am, That´s What I´m Not". Og hurra for det.

Merker forresten at denne bloggen omhandlet film ganske så mye. Har aldri hatt vanen av å se så mye film, men nå lurer jeg på hvillken hule jeg har havnet i. Fremsikten for helgen sier jo at det blir enda mer. Og mer kultur er det faktisk... Lese mye i "Få meg på, for fanden" (hvertfall noe i den dur) og en annen bok til (noe med sult og kvalme het tittelen). I tillegg lese jeg i Karis babybok. Nok kultur på meg!

Hytteturbilder

Vatnahalsen 5

Vatnahalsen 4


Vatnahalsen 2

Vatnahalsen 3

Vatnahalsen

Bokbytte = completed

Ja, forresten! Boka jeg fikk til jul, ble byttet! Min gode moder tok nemlig på seg vær-litt-snill-med-meg-smilet sitt og boken fikk et nytt hjem. Og jeg, ja jeg fikk 500,- penge å bruke på "Norli"! Fresht.

Anno 2007

Godt nyttår, godtfolk!

Første blogg anno 2007. Shit.

2007; nytt år, nye muligheter. Eller? Det er da ikke så veldig mye mer enn et kalenderår som har blitt litt endret. En sekser ble til en syver. Ingen av mine venner har forsvunnet, min familie er noen lunde den samme og huset mitt står. Hva er så nytt? Bortsett fra årstallet, da. Nemmen om jeg vet.

Over til noe annet, meg og mitt.

På fredag drog Anders, Runa og meg til Anders' hytte. Dagen etter kom Lars og Mari i snøværet. Hytten ligger like ved Vatnahalsen, nær Myrdal, omkranset flott natur. Snøen dalte og dalte og gjorde vår hyttetur enda mer koselig.

Vi sov til langt på dag og frokosten ble sjelden inntatt før rundt tre. I går (siste dag) spiste vi ikke "frokost" før litt før fire.

Annet enn å sove og spise, har vi
fyrt masse i peisen
tent utallige stearinlys (husk at det hadde jo begynt å mørkne allerede da vi stod opp)
spilt utallige CD'er
hørt på "Taztepriv"
kalkunfistet (Runa og meg da vi skulle lage nyttårs-middag)
spist en fistet kalkun (ikke vegetar-Bertine, riktignok)
spilt kort mot seier/tap-Lars og Mari-middelmådig (jeg var i samme kategori som Lars)
hørt Lars og Anders spille gitar
spilt Albert-trudelutten på fløyte
hørt andre spille Albert-trudelutten spille fløyte
aktet på mus
nesten tatt på den
pulket Anders (eller rettere sagt, blitt pulket av Anders),
hørt på "Sofies Verden"
tatt masse bilder med speilrefleksen
klart å formatere en haug bilder (å formatere ved uhell er ikke en bra sak)
skrevet i "boka mi"
rotet
og ryddet.

I går var planen å legge med tidlig for så å stå opp tidlig for å komme inn igjen i en mer normal døgnrytme, men hele den planen døde. Døden begynte da jeg begynte å se på "Love Actually" og døde totalt da jeg ikke var inne før over ett, etter å ha vandret og sittet i Fjellveien med Johannes som skulle lufte iPoden sin. Men hey! Det var jo kjekt, så en lite plan-mord var derfor ikke så farlig.

Og ja. I morgen begynner jeg på skolen igjen. Riktignok ikke før halv elleve, ettersom vår geniale naturfagslærer fant ut at han skulle til legen akkurat i våre timer (og det har skjedd flere ganger Ü). Hurra!

Kozer og klemzer fra den evige Bertine <3

Tåkelokk og hyttetur

Sitter i stua og skuer utover byen og ser et stort tåkelokk som ligger over byen. Det er ganske så sykt, i grunn. Kari fòr ut og tok bilder.

I dag har jeg prøvd å bytte en bok jeg fikk til jul, men ingen vil ha den. Stakkars bok og stakkars meg. Kari klarte det nemlig. Hun fikk 500,-, mens jeg ikke får noen. Det er faktisk issue.

Har også vært med Johannes store deler av dagen. Vi satt på Dromedar og pratet om dykking og slikt. Jeg gleder meg som en unge til jeg får lappen. Det blir så bra! I tillegg vet jeg om så mange jeg kan dykke med! Hey! Jeg har jo også eget utstyr. Satan så det eier.

I morgen skal jeg til fjells med Runa og Anders. På lørdag kommer Mars og Lari (Lars og Mari, om du vil). Vi skal ferire nyttårsaften og rett og slett bare nyte at vi har fri. Jeg tar med meg kameraet mitt, slik at jeg kan bli kjent med det, dykkeboka så jeg kan forberede meg litt til når jeg skal "lappes" og filosofilydbøker ("Sofies Verden" og "Filosofihistorien på 200 minutter"). Bertine skal nemlig bli smart. Jeg gleder meg.

World66

Her har jeg vært!

Jeg har snusket i andre blogger og fant en interessant greie på world66.com. Der fant jeg frem til at jeg har vært i 21 land (2-3 er litt juks, det betyr altså at jeg har bare så vidt vært der, men som sagt, kun 2-3), jeg har altså sett 9 % av hele verden. Det blir jo igjen litt løgn- rettelse: jeg har vært i 9 % av verdens land.
Fett nok.

Mett i magen, kaldt i hagen

Jeg er nå mett. Mett, mett, mett. Har hatt middagsbesøk i dag med rype på menyen (jeg er jo vegeterianer, så hey! Jeg spiste/speis ikke rype). Det var veldig koz, men har resultert i en meget så full magesekk.

Ellers i dag har jeg gått i nattøy frem til vi fikk besøk i fire-tiden. Ellers har jeg sett litt av Annie og sett litt på speilrefleksen min i går. Oi! Jeg har faktisk glemt å skrive om gårsdagen. Issue..

Hvertfall. Var først hos mamma der vi så de tradisjonelle filmene vi alle har sett tusen ganger, men aldri blir lei, spiste/speis julestrømpeinnhold, spist nydelig frokost og grøt, ikke minst og deretter drog vi til kirken. Traff Hannah og Julia der, så vi slo av en prat før presten holdt en av de morsomste (var ikke humor, men enormt morsomt) preknene på lenge(-penge). Da folk skulle gi penge til kollekten hørte jeg en penge som ropte "Penge! Bertine!", og hvem var det vel ikke? Runa-penge! Jeg ble skikkelig glad Ü

Etter kirka drog vi hjem til pappa og spiste nydelig middag og dessert (føler det har gått veldig mye i mat i denne bloggen) åpnet vi gavene. Fikk masse fint, men jeg blir veldig flau av å åpne gaver, så det var litt issue. Fikk faktisk komplett dykkerutstyr og lov til å ta lappen (jeg har ventet i mange år. Jeg tuller ei. Spør de som kjenner meg, og de vet at når jeg skriver år, overdriver jeg ikke i det hele tatt) og et digitalt speilrefleks. Ble veldig paff. Veldig! Og hey! Mamma sa at de egentlig skulle kjøpe piano, hadde til og med sett på et, men lyden var ikke så fin, men fikk kamera i stedet og her kommer greia. Vi skal trolig få piano uansett! Jeg har så sykt lyst til å bli flink! Derfor syns jeg synd i folk som eier piano når jeg er der (f.eks Runa-bestemor), fordi jeg må spille. Ikke at jeg er noe god, men jeg bare må (må ha det/spille, bare må ha det/spille!). Bøker, musikk, te og kunst var også noe jeg fikk.

Dagen i går var superfin, samme som den i dag. Planen var vel å ikke forlate huset i dag, bare spise og sove, men Kari og meg tok oss en tur oppom mamma. Sykt deilig med ferie Ü

I morgen blir det stort kalås hos mamma. Sol og Runa, Viktoria, Julia og Mias familer, med dem, så klart, kommer til middag (eller lunch? Jeg vet ikke annet enn at de kommer klokka to og at det blir mat) hos oss i morgen. Shit mann. Vi blir enormt mange penge! Men jeg gleder meg.

Nå kan jeg forresten si/skrive det. Kirka er over og det er tross alt første juledag: GOD JUL!

Kozy me

Lille julaften

Lille julaften. I morgen er det den store. Shit, mann..

I dag har vi hatt folk på lunch, rydda og pyntet juletreet. Så nå burde ting være klare for jula? Kari og meg har fikset sammen en koselig morgen-greie til henne og HV, men vil ikke skrive for mye om hva det er, ettersom jeg vet at mamma er en fast leser av denne bloggen (hint-hint..?)

Har lyst til å skrive "god jul", men nei. Det skal jo faktisk ikke gjøres før etter kirka, eventuelt første juledag- jeg venter. Men jeg kan hvertfall skrive "god kveld"!

Så, god kveld Ü Og ha en koz dag i morgen.

Gulejaver og stærebress

Aah.. Nå sitter jeg i stua med "Jul i Svingen" bak ryggen. Jeg frydes av den koselige musikken de spiller og de oppleste replikkene. Nå begynner jeg faktisk å merke litt at det faktisk er bitte lille julaften.

I dag har jeg vært med diverse folk; spist fudge og klementiner (eller er det mandariner man har i Norge?) med Mari, truffet Julia så vidt for å utveksle julegaver, vært med Dagny som prøvde noen Doctor Martens-sko (må nevne at jeg slet hardt og kraftig for å få av henne skoene. Det var nok dagens styrketrening!). Etter det gikk vi bort på Sørensen Tobakk der vi stod en stund med Nina, før jeg måtte videre for å treffe Runa for å utveksle julegaver. Skidd mann.. På slutten av dagen hadde jeg masse å bære hjem. I sær gigant-gaven fra Maripo. Måtte ringe å spørre om pappa kunne hente meg, ettersom jeg subbet med gaven i bakken, men han kunne ikke... Til hjelp, sa han at jeg kunne bære gaven på hodet. Mitt svar kom kjappt: "Pappa. Jeg er ikke noen afrikaner..." (hey! Ta den på en ikke-rasistisk måte, right?). Til slutt kom jeg hjem. Hadde nesten ikke spist i dag og kunne ikke kjøpe noe i byen ettersom jeg ikke har noen penger for tiden. Spiste derfor deilig mat da jeg kom hjem Ü

Senere i kveld skal jeg rydde på rommet og gjøre det litt mer "julete", men det er faktisk veldig, veldig ryddig nå, så det er lite å gjøre. Fint for meg!

Mens du venter på at jula , kan du gå inn hit,  http://www.nrk.no/programmer/sider/radioresepsjonen/ og kose deg Ü Hey! Du kan også podcaste!

Radioresepsjonen

Okey. Viktig beskjed:

I dag, 22. desember, bitte lille julaften, går den SISTE sendingen av Radioresepsjonen på lufta. Hvertfall for denne gang...

Kvil i fre'!

Radioresepsjonen

Siste juleforberedelser

I dag er det bitte, bitte lille julaften. Den har vært brukt til å avslutte det siste jeg hadde igjen av julegaver, noe som faktisk innebar litt bestikkelser. Jeg traff Silje og fikset med julegaven til Bendik, som ble verdens kuleste! Kan ikke skrive hva den er i frykt for at han får vite noe. Jeg var også litt med Runa og Anders før jeg måtte ordne videre med en gave. Satan, det var ikke lett.

Jeg har sovet en del, og sa til pappa i går at han måtte sverge å ikke vekke meg, men jeg kjenner ham for godt. Klokka halv tolv stod han på døra...

Men før jeg gikk og la meg i går, så jeg konsertopptaket fra p3Sessions-konserten jeg var på i Oslo, vist som et 50 minutters opptak på NRK. Aah.. Det var godt å se det igjen! Det var på ekte en nydelig konsert. Kan sikkert se det på NRKs nettTV. *Hint-hint*

Jeg er trøtt, og selv om jeg har fri i morgen, tror jeg faktisk at jeg legger meg om ikke lenge. Derfor, bon nuit!Kort til Julia

Kort til Julia

Poslo

Okey. Jeg, Bertine "Slappfisk-Gidder-Ikke" Tønseth har nå bestemt seg for å skjerpe seg. Det er virkelig lenge siden jeg har blogget nå, og skal derfor gjøre noe med deg. Med å blogge. Så klart.

Siden forrige blogg har det i grunn skjedd ganske mye. Hovedgreiene har nok vært mine to Osloturer:

Numero une: Dybdahl-konsert. 6. desember drog Runa, Margrethe, Anders og meg til Oslo på intimkonsert med Dybdahl. Både Anders og med hadde vunnet og det ble dermed en liten kvartett som drog. Togturen gikk skummelt fort, dagen likeså.

Vi vandret litt rundt på Karl Johan før vi tok trikken til Majorstuen (ikke -stua). Der vandret vi også litt rundt før vi gikk og spiste nydelig indisk mat på Curry and Ketshup. Deretter ventet NRKs Store Studio og litt VIP-venting før konserten. Vi gikk inn og satt oss ned i noen gamle, gamle sofaer på persiske tepper. Det var helt sykt! Pekta... Christel Alsos varmet opp og gjorde en aldeles nydelig jobb. Deretter kom Dybdahl som svarte på noen spørsmål før selve konserten begynte. Han stod på gulvet rett foran Margrethe og meg og klimpret på gitaren og sang ut. Det var utrolig bra og det ble på ekte en intimkonsert. Noe av anlegget sviktet nemlig under tre sanger (vi merket ikke noe, det var noe med det som skulle være til konserten som vises på TVen i morgen, 20. desember, klokka 23:10 på NRK1 (litt reklame der, ja). Bildet, tror jeg...), så de måtte dermed spilles om igjen. Octoberfolket tok derfor steget litt ut til publikum og ting ble mye 'løsere' og koz.

Etter konserten gikk vi enda litt mer rundt, Anders haltende, og satt oss til slutt på nattoget hjem, etterfulgt av en frokost på Hotell Terminus med Runa og en trøttsom dag på skolen.

Numero deux: Oslo-trip. På fredag drog Runa og meg til Oslo. Vi hadde en koz togtur medfil, snakk, strikking og drikking. Vi ble hentet på togstasjonen og kom frem til Bærum, der Runas bestemor bor i et koselig hus.

På lørdagen drog vi til byen og traff Tora, Runa-søster. Vi fikk kjøpt noen julegaver, men de fleste ble faktisk kjøpt på søndagen. Den dagen var vi også ute med Tora sushi denne gangen.

Turen bestod mest av vandring etter julegaver og en jakke. Fant en kool en, Runa likeså. Før vi drog hjem i går, var vi og spiste lunch på Byråkraten hvor de faktisk hadde 'pen' kleskode. Inn der vandret Runa og meg i normale klær, lizm. Etterpå gikk vi på kaféen 'Bare Jazz'.  Den må faktisk nevnes litt mer, ettersom den var så fantastisk. Kaféen lå plassert i en bakgård ikke langt fra KJ. I første etasje var det en platebutikk der de solgte masse forskjellig jazz, og i overetasjen var verdens koseligste kafè der de spilte deilig jazz. To ganger dit var nesten ikke nok.

Turen var virkelig koselig med mye kaffe, julegaver, litt film og masse koz Ü

I dag hadde jeg min siste 'normale' skoledag. Men Helge-geografi var der ikke, så vi hadde to og en halv times fri, inkludert midttimen, som ble brukt til å kjøpe juice med Bendik, prøve å sitte utenfor en kirke med ham, Silje, Norman og Luun, men det var litt vått så vi gikk tilbake til skolen, og deretter ned på datarommet for å se Youtube-filmer. Til slutt hadde vi matte som gikk overraskende fort og vi fikk deretter gå. Silje, Norman, Stine og meg gikk litt rundt mens Norman prøvde å få ut noe informasjon av Silje og meg om noe han ei får vite (Norman, eg veit noke ikkje du veit..).

Etter det traff jeg Kari (nytt punkt. Så henne i går for første gang på tre måneder. Hun henta Runa og meg på togstasjonen og vi tok oss en kjøretur. Nå er det ikke Lofoten og Nord-Norge som eier henne lengre. Hvertfall for nå..) og vi prøvde å finne bursdagsgave til Julia. Ikke lett..

Nå skal jeg snart gå, faktisk. I bursdag til Julia! Hun fyller nemlig 16 i morgen Ü

Adios!

Daft to da Punk?

Kari i telefonen: "Øh! Hører du på Daft Punk?"
Meg: "Nei, Kari. Det er mamma som hører på Ole Paus' jule-cd.."
Kari: "Hehe.. Jeg tror dette blir en blogg."

... og det ble det.

Kommer forresten litt skriblerier fra Oslo-turen i morgen, tror jeg. Er en lat jævel og orker ikke nå. Je. Eller. Noo. Koz. Ja.

Yeah!

Oslo for fanden!

Albert-bert-tine bert-bert, oh yeah [tut-tut]!

Albert

Runa et moi


Sjå, eg har fotofikla. Og flikka, då..


Runa et moi

Push it

Sjå! Les!

http://www.dagbladet.no/dinside/2005/02/23/424236.html

Den store utfordringen en regnfull kveld

Oi, oi! Ble nettopp utfordret av Tilla! Og utfordringen var denne:

Hvor bor du?
Starefossen i Bergen

Hvilke bok holder du på med nå?
En filosofibok mamma kom med som heter *vet ikke, og det er skam som nesten aldri skjer!*

Hvilke motiv har musematten din?
Ingenting. Den er svart og i glass.

Hva er ditt favorittselskapsspill?

Kinasjakk (med Monna) og kortspill, kanskje. Og Monopol, så klart. Det eier jeg.

Hva er din favorittselskapsduft?

Amor, Amor.

Hva er din verste duft?
Min værste eller den verste? Den verste, eller en av de heller illeluktende er makrell i tomat.

Hva er din favorittlyd?
Den som kommer når man går på grus!

Verste følelse i verden?
Kvalme og skyld.

Første du tenker på når du står opp?
Hvor lenge kan jeg utsette alarmen?

Favorittfarge?
Grønt og dyp rød.

Hvor mange signalen går det før du svarer på telefonen?

Ai.. Alt fra 2 til 22

Hva skal ditt barn hete?

Phillip eller Elias. Av jentenavn aner jeg ikke. Kanskje noe så enkelt som Ane eller Ingrid. Sorry Borry (snakkes pakkis), men de navnene mislikte jeg sterkt før, men nå syns jeg de er søte.

Hva betyr mest i livet?

Musikk, de små tingene og folkene jeg er glad i.

Favorittmat?
Spesiell og gjerne "eksotisk", men jeg må også si at hummer med aioli står meget høyt på listen. Og jo.. Grønnsaksgreier. Ikke kokte, men laget noe spesielt av.

Sjokolade eller vanilje?

Sjokolade, helt klart.

Liker du å kjøre fort?

Ja!

Sover du med kosedyr?

Nei.

Hva var din første bil?

Jeg har da vitterlig aldri eid en bil selv, men den første min familie hadde med meg var en Volvo og en Taunus.

Om du fikk treffe hvem du ville, hvem ville du helst truffet (døde eller levende)?

Djeez. Jeg aner ikke! Jo, kanskje Jesus, faktisk! Hey!

Favorittdrikk?

Ferskpresset appelsinjuice og iskladt vann.

Stjernetegn?

Vekten, fordi det er 'mitt'.

Spiser jeg enden på broccoli?

Ja, om jeg gjør!

Om jeg kunne fått nøyaktiv hvilken jobb jeg ville, hva ville det være?

En journalist eller forsker på noe jeg hadde peiling på.

Om jeg kunne farge håret hvilken farge jeg ville, hvilken?

Mer brun-brundt.

Er glasset halvtomt eller halvfullt?

Halvfullt.

Favorittfilmer?

Eeh.. Det spørsmålet  må faktisk taes muntlig. Men jeg har ikke en som skiller seg stort ut, men listen over likte filmer er lang. Noen av de er filmer som Svidd Neger, Smala Susie, Bare Bea, Snøhvit og Albert-filmene Ü

Skriver du uten å se på tastaturet?

Ja, hvertfall nå.

Hva finnes under din seng?

Bokser, litt støv og gulvet.

Favoittall?

Jeg har ingen. Sorry Borry (snakkes pakkis)!

Favorittsport?

Badminton på et (ekstremt) lavt nivå og fridykking.

Kaffe eller is?

Kaffe ettersom jeg blir dårlig av is, men godt er det jo.

Frase/ord du bruker ofte?

Shizze, den listen er lang. Jeg tør ærlig talt ikke å begynne. Hvis du kjenner meg, vil du forstå at jeg kunne skrive langt og lenge og lengre enn langt og hvis du ikke kjenner meg, vil du nok ikke forstå så mye av det.


Jee. Jeg kom i mål! Allright! Fornøyd nå, Tilla Ü?

Une maison en France


Nous avons acheté une maison!

                ...Til deg som ikke forstod det:
                Jeg merker at vi har kjøpt oss leilighet i Frankrike!

MusikkMisjonen

Veldig, veldig issue.. Som tidligere skrevet har jeg vunnet billetter til p3Sessions-konsert med selveste Dybdahl i Oslo, og jeg har nå nettopp hatt middagsbesøk av Anders og Runa, og vi drakk nettopp litt kaffe før de drog, så jeg får ikke sove. Derfor skulle jeg sjekke ut MusikkMisjonen for å se om jeg fant et klipp fra den dagen jeg vant billettene og se om spørsmålet mitt ble lest opp på radioen, ettersom jeg ikke visste hvilke av mine (mange) spørsmål som ble vinnerspørsmålet. Anders hadde nemlig tipsa meg om at han fikk vite det via radioen. Og hey! Jeg fant det! Det var på ekte dødsmorsomt og jeg måtte skrive det ned, ettersom jeg ikke kan legge innlydopptak her. For de spesielt interesserte, kan man gå inn på NRKs nettsider og finner det på MusikkMisjonens sider, under datoen 22. 11 rundt 1/3 inn i sendingen. Slik foregikk den:


-  :  programleder
- -: annen programleder, svensk. Har skrevet på muntlig svensk, altså. Frykt ei..

- - Du, ehh.. Skal vi se her.. Jag har en tjej som heter Bertine Tønseth som har sendt inn en hel, eeh jeg vet inte hur monga, kanskje en førti fråger.
 - Aah! Hun stalkeren (forfølgeren)!
[Latter]
- - Ja, stalkeren. Men hon er duktig, hon skriver manga frågor, men har lagt ekstra manken til en spesiell fråge, et dikt.
- Et dikt? Jammen, da.. Kan ikke du gjøre en sånn 'preformance-kuns' ut av det? Litt sånn atte vi er i et liten galleri i Berlin [- - Berlin?], og produsent Finnskog lissom slår på glasset?
- - Ja, ja, okey.. - Preformance. - Skal prøva her då:
[rolig pianospill kommer i bakgrunnen]

Kjære Thomas
for å vinne
et spørsmål jeg måtte finne
og det lyder sånn:
kan du spille gitar uten venstre hånd?

Tenker du det var ille,
det spørsmålet om å spille?
Derfor et nytt kommer;
best å spille ute en sommer
eller inne en vinter
slik som den som kommer?

En billett jeg ønsker meg veldig,
lar du meg være så heldig?

Mange hilsner fra
en som ønsker å dra til Oslo
for å se
den aller(, aller) beste.

- Herregud. Asså ikke tvil om at hun skal på p3Sessions! Men du burde sporensstraks kjøpe deg billetter til Berlin og slå deg opp på kunstscenen.

- - Herligt.


Virker sikkert som jeg har issue, ettersom jeg har skrevet ned alt dette, men jeg får som sagt ikke sove.

Lady in pink

Sjå, bloggen min har verte rosa!

Lekestove

Lekestove

[Huset vi var i var mye, mye mindre
og hadde ingen vindu og en mye,
mye mindre dør. Lavere blant annet.]

Ring-på-spring!

Etter skolen i går, var Bendik og meg i en lekebutikk og kjøpte Star Wars-lego til Silje, samt et "Til et ekte mannfolk"-kort, ettersom hun brakk kjeven etter å ha besvimt fordi hun ble dopet hos tannlegen. Jeje. Derfor var Runa og meg på jakt etter Silje-huset oppe i Starefossen. Vi fant det etter en liten stund og ringte på døren, gav pakken til hennes far og løp vår vei. Vi endte opp i en barnehage på noen disser i mørket. Jeg lover.. Det var pölza-digg å disse!

Etter en liten stund gikk vi inn i et pitte, pitte, pitte lite trehus (vi måtte krype inn "døren" for å komme inn!) og småprata. Vi hadde fått sjokolade av naboen min, ettersom jeg leverte henne et feilposta brev og hadde fått sukker i blodet, så disse-riden var nokså heftig. Men inni huset begynte sukkernivået å synke (glukagonet regulerer det, nemlig. Jeg kan fordøyelsen! Nemlig.) og alt ble koz. En gang skal vi tilbake til det huset med lykter og kaffe på termos.

På veien hjem stanset vi ved et tak som Runa følte hun måtte gå på. Merket forresten at det var litt viktig å presisere at dette taket lå ved veien, slik at taket var lavere enn selve bakken, så hun gikk NED på taket og ikke OPP. Vi var hjemme og tok til sengen og hørte på Nina Simone og Vidar Busk. Det var koz Ü

I dag traff vi Anders i byen og hang på Hectors en god stund. Nå er jeg hjemme og ligger under dynen. Om noen timer kommer Anders og Runa ned hit og jeg skal samtidig passe to andre kids (tolk den slik eder vil). Nemlig.

I går kjøpte forresten Runa, Margrethe og meg togbilletter til Oslo! Aaa.. Satan (sirkeltrening!), det blir så sinnsykt bra..

Landmark

Greit, greit.. Demnne bloggen skulle faktisk vært skrevet for en uke siden. Jeg merker at penge.. Vel, jeg får vel begynne å oppsummere fra forrige helg! Jeg hadde lenge (!) ventet på at både kongene og Dybdahl skulle komme til byen, og da de først gjorde det kom de i samme helg. Aiai! Helgen så ut til å bli en drømme-helg, og det ble den. Som en ivrig lytter av både Kings of Convenience og Thomas Dybdahl, var jeg så heldig, så heldig som skulle få se/høre dem begge samme helg. Eller, i det hele tatt.

Helgen startet rett og slett helt nydelig; jeg møtte Runa og vi kjøpte oss kaffe og skulle opp til Johannes kirken for å gå på Kings-konsert. På veien traff vi Johannes (ikke kirken), ironisk nok.. Men hva klarte vel ikke Bertine å finne på en vegg? JO! En Dybdahl-plakat. Jeg rappet den og rullet den sammen Ü Lykkelig og fornøyd ruslet vi videre og kom til kirkene lenge(-penge) før konserten begynte. Etter en liten stund, kom en litt (dazed and) confused Erlend Øye som skulle inn. Det var bare det at døren var låst.. Men hey! Han tok en bakvei.

Etter en liten stund kom Mathias som jeg ikke hadde sett på lenge(-penge). Vi stod og pratet en stund og så sa han: "når begynner det?". Akkurat da åpnet døren og jeg ropte "nå!" og løp inn. Jeg var den første til å gå inn med Runa hakk i helene. And the waiting began.. Mange bilder ble tatt, blant annet av noen "little kids". Kongene spilte så vakkert, så vakkert (set-listen har jeg hos pappa, kan legge den inn senere) og det ble både dans, glede, reggae og Konge-kjærleiks-toner. Så inderlig jeg hadde savnet dem..

Je. De var ferdig og vi skulle gå og møte vossa-pipsa. På veien møtte vi Dagny og prata i vinden før turen måtte fortsette. Vi traff folket, men jeg måtte gå ganske så raskt for å rekke buzn.

Så var vi kommet til lørdag. Kings-plakat ble hentet på Apollon, Pandy, Bears, da Tuna et moi gikk bort til Grieghallen. Dybdahl. Nei. Alt for tidlig. Vente på Zen. Gå på butikken. Snakke med kassamann. Fotografere. Ringe. Litt til fotografering. Regn. Retur. Grieghallen. Johannes. Vente. Kongene.

Greit.. Nå kuler vi litt.. Her kommer nemlig et viktig vendepunkt for kvelden. Vi stod og pratet og ventet på å slippe inn i Peer Gynt-salen. Men det var da. Det var da jeg så kongen. Kongen Eirik. Og etter litt, Øye. Erlend Øye. Hey! Tenkte jeg. Og litt issue. Han kjente oss (Runa og meg, eeh.. Først Runa) igjen fra dagen før, og kom bort til oss. Vi slo av en prat og snakket om bl. a. The Whitest Boy Alive, de aller hviteste, faktisk, konserten, Clear Channel-konserten, og Landmark. Dit skulle de. Ikke vi. Konsert, nemlig. Je. Eirik (her går jeg virkelig på fornavn, ja) hadde hørt rykter om at konsertbillettene (til Kings, altså) var av gull og måtte selv kjenne og ta på min billett som jeg hadde med meg.

Jeg må bare si at det er ikke normal at kongene plutselig kommer mens jeg venter på sjefen.

Vel, vi var inne i Peer Gynt-salen og ventet på at konserten skulle starte [hey. Jeg merker at jeg ikke går noe særlig inn på noen av konsertene, ingen spesifikke detaljer og slikt, ettersom man må selv være der for å oppleve magien]. Etter en stund begynte hele grøten og koke og vi forlot lokalet med en Dybdahl-konsert, en Erlend Ropstad- og Ådne-prat (han ble forresten afraid av Runa og meg), t-skjorte, EP og gode minner.

Etter konserten forsvant Ole, Johannes og megtil Fjellveien hvor vi slo oss ned og spiste boller. Ole var egentlig en god del borte, ettersom han spurte folk etter fyr eller noe. Men det var koz i mørket og regnet.

Jeg kom hjem våt og kald og slo av en prat med Runa. Ai.. En flott dag var nå ferdig.

Bilder kjem, legger nok ut på google-pages.

Köz

Ås to i Oslo

Det er ikke mulig, det er ikke mulig... Penge har vunnet. Som sjefen selv har sagt; det finnes rettferdighet! Se selv!

http://www.nrk.no/kanal/nrk_p3/5806994.html

Forresten.. Skal snart skrive oppdatering fra min fantastiske helg!

Kjærleik

Bertine skal på Kings-konsert og løper straks ut av døren. Gleder seg enormt, enormt mye, men er samtidig litt "nervøs". Helt normalt er det nok ikke...
   .        .
.     . .      .
 .     .    .
      ...
       .

..stakkars barn

Lenge-penge siden sist nå. Slik kan det gå!

Denne helga var en fin en. Den begynte faktisk på torsdag, ettersom vi hadde langhelg. Møtte Runa da Tuna i byen, og vi gikk i fakkeltog for Krystallnatten med SOS-rasisme, etter å ha snakket med "har du kjærlighet?"-mannen. Etter en sund, hoppet vi av toget og kjøpte oss falaffel og gikk opp til meg. Turen gjennom Forskjønnelsen og Fjellveien var überkøzzy. Vi satt oss ned på et par benker og snakket i mørket.

Vi kom omsider hjem og spiste te og drakk kake (som jeg presterte å si to, ja to, ganger) og hørte på musikk på rommet mitt. Kate kom opp og satte og snakket med mamma, mens Runa og meg klarte å sovne litt til Stray Dogs. Herre, det var deilig...

Planen for neste dag, var å ta 13:12 toget til Voss, men Runa og meg ble litt lenge-penge i telefonen, og tok et senere tog. Turen var genial med kaffe på termos, matpakke og appelsiner. Men ai! En veninne av Anders, Guri, downet med oss på toget ettersom det var fullt, og stakkars barn.. Runa og meg var i hundre og ganske så gira. Men vi er skuls nå. Guri var ikke stort bedre senere på kvelden. Hehe..

Vi kom av toget, og brukte herrens 40 minutt opp til Bjørnar i stedet for 10-15. Det var ikke helt normalt... Da vi omsider kom frem, øvde Asfalt (Håvard, Bjørnar, Anders) i garasjen til Bears. Regnet strømmet på og to nedregna ungpike-jenter entret garasjen. Det var en fryd å høre dem spille.

Vi endte alle opp på rommet til Bjørnar og  snakket, hørte/spilte musikk og spite frukt. Klokka ble mye, og utstyret måtte ned til Stationen. Asfalt skulle nemlig spille.

Klokka ble ti og folket stod på scenen. De var dødsflinke! Med sanger fra blant andre Dybdahl, Kings, Manget, Big Bang og Vidar Busk imponerte de Runa og Bertine.

Vi havnet hos Anders og ut på natten ble det tid for å legge seg. Neste dag var fulgt med en tur ned til Play and the Commers hvor Bjørnar var 'sjef'. Vi henget-penget der en stund med Ole Ivars' "notebok" og button-fiksing (Bjørnar og Anders, altså). Toget måtte rekkes og Runa, Anders og meg downet.

Kom til byen i et shizze-humør. Etter en tur på Norge, gikk vi hvert til vårt og jeg kjøpte to CD'er. Hjemme ventet bursdagsfeiring og masse folk. Det var køzzy, men issue...

Søndagen var skikkelig søndag. Slappe av, slappe av, slappe av, spise, slappe av, bade. Herlig. Slik burde alle søndager være!

I går var jeg igjen med Runa, denne gang på Pygmalion (eller Pygga, som det også kalles..?) ettersom plassen vår på Brunello var opptatt. Vi flanerte i byen, og satt oss ved Strandkaien på en trapp ned til vannet, og preget i regnet. I etterkant fikk vi høre av Runa-mamma (Kate, hvis noen lurer) at det var der 'horene' hang, og vi kunne forveksles. Ai.. Vi lo av den, ja.

Issue.. Så nettopp at jeg hadde skrevet ganske så mye, så jeg gir meg nå. Legger kanskje ut et par bilder fra Voss om ikke lenge(-penge).

Og, ja.. http://www.dagbladet.no/kultur/2006/11/09/482439.html  Ü

Køzzy å clemzy!

...

Voss, issue, Bears' maskin, Albert-bert.

Takk

Takk

Den går til Ninus og Fjertå. Bertå vet nå hvordan The Blues Brothers ender! Respekt.
Takk, takk for hjelpen! En belønning skal utdeles: (heder og ære) takk, takk for hjelpen! Jeg kan tenke meg at dere har lagt i både blod og svettte for å hjelpe meg med min etterspørsel. Igjen takk. (bilde) Et lite "kunstverk" [et knust hærverk] er dedisert eder. Hurra.

Kozy

Help, I need somebody, help!

Ey! Så Blues Brothers på HUFF i dag, men måtte gå rett før slutten. Kan noen skrive hvordan den endte? På forhånd takk. Du som har svart, du er min helt! Kan faktisk lage en liten greie og legge det ut her. Tekst eller bilde, eller noe.

Kozzy

Det hendte i de dager.. 9

Denne helgen har vært en flott helg. Den begynte med at mariPO og meg var hos henne og laget middag. Blomkål-karri/curry (stryk den som ikke passer) suppe og scones. Det var koselig Ü

Dagen etter var jeg med Runa og vi skulle ordne litt istand til hennes bursdagsfeiring. Men først, var vi begge down på å ta en liten kaffe på Pygmalion. Det gjorde vi, og etter en stund sier en forbauset Runa: "Ehh.. Der er Håvard." "Hey! Vi løper ut!" svarte jeg. De var borte, men vi løp litt og fant både han, Anders og Ståle. Vi henget-penget med dem litt, og skulle bort på Pepper (eller Peper). Men hva så jeg henge-penge utenfor  Apollon? Jo, en Kings-plakat. De spiller snart i Bergen! Jeg løp inn mens de andre drog på Pepper, og snakket litt med mannen der inne om konserten. Planen var å kjøpe billett litt senere, men noen minuetter etter jeg hadde gått derfra, måtte jeg løpe tilbake og kjøpe billetten. Jeg kunne ei vente.. Jeg har forøvrig billett nummer 003.

Any poo.. Vi skilte oss fra folket etter en stund, og Runa og meg drog opp til henne for å fikse litt ting. Av en elelr annen grunn, endte vi opp på gulvet med et fotoapperat. Dritkoz å leke fjorizz, lizzom. Indeed.

Etter en stund kom Marie, Marie, Maria, Embla, Camilla, Pablo, Bjørnar, Anders og Håvard opp. Vi spiste og satt litt her og der. Musikk ble laget og toner sunget. Forsvant med Håvard for å spille Kings, og Håvard, du eier. Det gjør forresten alle i Theodor også. Virkelig.

Folket ble fulgt til bussen og Vozzaboys, Runa og meg ble igjen. Vi hadde en veldig hyggelig kveld med blant annet smoothie med plastikk, gitar og føtter. Og angående det siste. Håvard og mine føtter passer ypperlig sammen. Som fot i hose (for i mose? For i fot), altså. Vi satt forøvrig slik store deler av søndagen. Det var nemlig en daffedag til tusen. Etter en god frokost, satt vi i fire-fem timer i sofaen og beveget oss ikke mer enn nødvendig. Må si jeg er tilhenger av slike søndager..

Timene gikk, Dybdahl DVD'en ble sett, litt mat ble intatt, skoer på påsatt/tatt (ikke i fyr) og på bussen vi satt. Det ble sagt ha det til folket som skulle på toget, og jeg gikk hjem i renget, en mørk novemberkveld og det var deilig til tusen. Jeg kom hjem til nybakt kake og lagde i stand et varmt bad. Jeg lærte meg forøvrig Albert Åberg-trudelutten!

I dag har det vært vanlig skoledag, men jeg skal snart ut og treffe Runa. Forresten.. Jeg har kjøpt Damien Rices 9! Har ventet i over et år på noe nytt fra den karen. Helt fantastisk! ..og jeg fikk et Chet Baker-plakat. Silje fikk sitt Starwars spill og får nok også en ypperlig dag hun også. Må forresten publisere en tegning hun laget. Den er av meg, og her beviser hun faktisk at hun eier paint. Men jeg lover. Jeg skal lage henne en til tegning, altså!

Koz

Meg av Silje

Hvis du lurer, så er jeg ikke tilhenger av
jul i oktober, men det er veldig sentralt
i Silje om mines samtaler for tiden.

Pour ma petit Rouge

Pour ma Petit Rouge

Greit, Silje. Du skal få en blogg, til tross for at andre har stått lengre i kø en deg. R-e-s-p-e-k-t. Men ja, jeg vil ha dikt av deg. Og du får et av meg. Hurra!

Hva skal man si om Silje Smith Johnsen? Man skal si nemlig. Det sier hvertfall hun.

Det første Silje og meg noen gang gjorde sammen, var å gå hjem fra skolen og snakke kraftig drit om gymmen og frykten som lå ved. Og så kom Fishface. Våre gåturer til og fra skolen har nok gitt hverandre mye kunnskap om hverandre.. Og mitt første inntrykk av henne var at "yes.. Det finnes flere enn èn *naturfag, naturfag hey-hey-hey!* Glede.

Hun er dessuten en jævel på Paint. Jeg er desverre ikke det, men jeg kan da prøve å utrette noe:

Silje!


Det sykeste (syge faen), må vel kanskje være at vi har gått på samme skole, men kun snakket sammen en gang; "eeh.. Er du Bertine? Jeg skulle hilse---". Det morsomste er kanskje når folk forestiller oss sammen. De færreste klarer det. Issue for dem.

Silje: liten, rød, geek, frik, ananas. Hun har også fregner på knærene. Så det så!
[Slapp av, slapp av! Alt dette er positivt, indeed Ü]

...Grundige geografirapporter, henge-penging på Galleriet, ananas, [cookie], gympartnere, HUH-lyder, banking på vegg-tingen, fransk, men ikke spansk, Naturhistorisk Museum, 11'eren...


Silje, Silje
Søt som en lilje
Silje, Silje
Snill og grei
Silje, Silje
Jeg liker deg!

    ...koz fra meg

[Koz å skrive 2.-klasse dikt igjen!]

Kozy å clemzy fra Bertine-puzen!

Ü

Sjekk hva Runa skrev. Det er virkelig kos Ü

"Anders + Thomas Dybdahl + en lykkelig Bertine = TOTAL lykke! Fizze!

Don't kill the spirit

Issue til tusen.. http://www.spirit.no/feature/artikkel.php?id=3593

nORMAN

Det finnes en liten liste i hodet mitt over folk som ønsker en liten blogg her inne. Den første til å innfri ønsket sitt, er Norman. Ettersom han spurte tidligst. Jeg merker at jeg ikke aner hva jeg skal skrive, så vi får se hvordan dette utarter seg.

For at jeg skulle skrive Norman en blogg, måtte jeg først få litt "guide-lines" til hva jeg skulle skrive om. "Så  lenge du skriver at jeg er en kul kar, står du nok ganske så fritt!". Derfor; Norman, du er en kul kar. Og det har Silje og meg snakket om gjentatte ganger.

Norman er en kar som går i klassen min. Han spiller fotball, men ikke skolelaget. Han er redd ofr de store, tøffe 3. klassingene. Han og Luun. Jo, det er forresten karen han tilbringer en del tid med.

Mitt første inntrykk av han var at han var den morsomme karen som satt med Silje. [Inni hjertet:] Anakin,
freckles og yes please ble normalkost for Siljes penal.

Han er en dreven Monty Python-entusiast og det er ikke sjelden man hører han sitere. Det arigste er vel hans kvikkhet. Spesielt når en lærer spør han om noe. Og det er her, kjære folk, det er her han samler inn respekten. Han er ikke barnslig/eekel morsom. Han eier. Norman, du eier.

I dag ofret han faktisk litt smerte (Silje ofret blod) for Luun. Skal en flaske åpnes, så skal den åpnes.

Ja ooh! Hvordan kan jeg glemme..? For et par gymtimer siden ble han låst inne på do (jeg skriver ikke dette for å mobbe deg, altså. Bare litt..), men klarte glatt å komme tilbake til gymsale og svippe inn en kommentar. Han fikk faktisk jubel. Det fikk han også under dagens gymtime, da han mottok skolekatalogen. Det er ikke alle man klapper for..

Egentlig litt vanskelig å skrive om kjære mister Norman (tør ikke skrive mr. [etternavn på engelsk] i frykt for å skrive det feil, men gjør det når jeg vet hvordan det skrives for sho'!), to viktige ting..
¤ Traktor
¤FK felleskjøpet

Da vi drog til Mjølfjell med klassen hadde han med seg bladet Traktor. Koolt. Dessuten har han verdens tøffeste t-shorte, en grønn en med FK felleskjøpet logo på. Knalltøff.

Norman er virkelig en kar alle burde treffe. Du får deg en liten latterkule da. Garantert.

Voss og Brunello, men ikke Capello!

På søndag drog Runa og meg til Voss. Vi hadde en heller interessant togtur med kaffe, gulrot, latter og glede. Vi ble møtt med regn, Anders og Bjørnar på stasjonen. Vi tulet videre bort til Stasjonen (en annen altså. Dette er en kafè jeg skriver om nå) og satt der en liten sund før vi flanerte litt rundt på Voss. *Jeg vet hvor Håvard bor og hvordan Håvard-mamma og Håvard-pappa ser ut* Til slutt havnet vi hos Bjørnar hvor vi så litt av Dybdahl DVD'en og drakk te, før Runa og meg måtte rekke toget.

Turen til Voss var meget så koselig Ü

På mandag skulle Runa og meg egentlig på HUFF, etter et lite besøk på Brunello, men vi kom oss visst ikke fra flekken. [Brudd: jeg måtte bort litt, og se reprisen av Hotel Cæsar, og mann.. Jeg har ikke sett på en uke eller noe, og hele Cæsar-land er snudd opp-ned! Ran, far som avviser datter, skilsmisse. Vi lever i en brutal verden! Eller, de da..] En kopp kaffe ble til en tallerken med assorerte oster. Vi fransket oss, altså. Men det var skikkelig koselig! Både Runa og meg var i et ganske rart humør den dagen, men alt artet seg veldig fint på Brunello.

I dag hadde vi sirkeltrening i gymmen. Sirkeltrening, jeg hater deg.

OD i hodet

Nå er det endelig helg igjen! Den har gått med på å ha det kos (med s), rett og slett. I går møtte jeg Bjørnar og Håvard på togstasjonen. Du tenker kanskje, ja det var en liten, koselig gjeng, men nei. Koselig ja, men ikke liten. Runa, Marie, Marie, Anders og Benedikte (med c, kanskje..?) var også med etter hvert, pluss noen til. Vi vandret rundt i byen og satt litt på Vågen. Et viktig issue.. På torsdag jobbet Camilla og meg på OD-konserten! Vi fikk Big Bite, juice og t-skjorte for arbeidet. Det var hyggelig Ü Etter en liten stund, stakk Camilla, Marie et moi bort på den andre delen av Era, der Fana og BHG hadde fest. Vi gikk opp, lo, gikk ned. Genialt. I dag har jeg holdt en innledning på et bøllekurs, vært litt med Tilla, ventet en time i kulden på bussen (nest så jeg gråt, men det ville da vitterlig ikke gjort saken bedre sett ved et langtids-perspektiv; tårene hadde frosset til is, og jeg hadde blitt enda kaldere), vært litt hjemme før jeg igjen flanerte mot byen, traff på Nina, Margrethe og Marianne, hørt på Funktioneers (beklager, dette er nok sikkert skrevet feil..), henge-penget med Poa. Vi satt litt på Brunello, etter å ha vært på Jacobs, men Popo måtte busse. Jeg satt dermed igjen i mørket med en kopp kaffe, en avis og meg selv. Det var faktisk veldig koselig. Stemningen var varm, musikken var fin. Etter en liten stund der, flanerte jeg i byen, tok bussen og nå sitter jeg her. I kveld skal jeg spise litt middag, bade i badekaret og høre på musikk, og se Notting Hill medan jeg drikker te. Jeg kan faktisk ikke tenke meg en mer avslappende lørdag enn det. Jeg gleder meg. I morgen skal jeg til Voss (som ikke er boss), og det gleder jeg meg også til Ü

...ut på tur, aldri sur!

I går flanerte Runa og meg ut til Nordnes og satt oss på en benk og drakk kaffe mens vi snakket om livet, og hva enn det bringer med seg. Det var veldig koz (eller koS, til dem som har issue med z'er, du/dere vet hvem du/dere er, stryk den som ikke passer), særlig når mørket tok innpå.

I dag fikk jeg forresten min første gratiskaffe på Narvesen, men til min store skuffelse ble den ikke slått inn som lojalitetskaffe. En kar bak meg i køen kjøpte en avis, og kaffen ble slått inn som hans vare. Skuff, skuff, skuff..

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Tensingen. Ellers har jeg spilt fløyte i dag, og til min store forundelse (!) var det ikke hodepine-tirsdag i dag! Men jeg hadde hodepine i går. Issue..

Et lite PZ; i går sa jeg noe av det dummeste. Denne går til deg Howy Oh.. Jeg til Runa: "Hvem i helvede er Howy Oh?!" Pause.. Meg igjen: "Øøh.. Håvard, så klart!". Jeg hadde altså tenkt på hvem denne mystiske personen var, men da jeg endelig sa det høyt, forstod jeg det med en gang! Idiot, Bertine...

Nok prat/skriving for i dag.

Kozy å klemzy <3

Jesus, Jesus hei-hei-hei!

Helgen er snart over. Jeg har nå vært leder på en kristen konfeleir. Føler at  det var en liten ting med meg som manglet eller var litt feil. Kanskje mangel på tro..?

Turen til Dyrkolbotn var koz. Faktisk imponert over hvor koole fjortizzer kan være. Fant noen gode frukt i kurven, selv om jeg merket at noen hadde skjegget sitt langt nede i postkassa.

Nattevakt, kjøkken, koz, ingen dekning, litt jakt på dekning, musikk var noen stikkor. Og litt til det siste.. Siden Dagny, Nina et moi reiste som Tensings folk, var det nesten en selvfølge at vi var forsangere på bordverset/sangen. Under kveldsavslutningen ble vi det visst også. Fem minutt før det startet; "hey! Dere tar de fem sangene dere jenter, ikke sant?". Så det gjorde vi.  I tillegg ledet vi et kor (vi ble tilsammen 5 stykker) der vi sang "Se i Nåde" og "Fyll hele jorden med---". Det var på ekte koz. Maria og Miriam som downet med oss, var så flinke så flinke. Nok med ros.

Jeg ødela en seng.

Fizze.

Etter at vi kom hjem i fire-tiden visiterte vi Hotell Terminus før jeg gikk hen og møtte Runa, Bears/Bjørnar (velg den som passer, stryk den som ikke) og Anders. Etter det kom Håvard, Embla, Maria og Marie. Vi gikk litt rundt og kjøpte Narvesen-kaffe og fikk et stempel hver. Etter litt vandring, forsvant folkene fra Bears og meg, og vi var uten mobil (eller.. Runa hadde min, Bears' var død). Etter en liten visitt i byen og henge-penging på en benk ved St. Paul, fikk vi kontakt med folket og gikk bort på Brunello. På ferden så vi forresten mange ekle, fulle, Brann-fan-Bergensere som hoiet og skrek. Bergen by night...

Plutselig ble klokken litt over halv åtte, og jeg måtte forsvinne hen og ta den siste 11'ern (klokkek åtte, hvis noen lurte. Den bussen er ikke helt normal på søndagene), og nå sitter jeg her. Jeg føler at jeg må egentlig gjøre fransk.. Prøve i morgen. Fazan. Jeg har hatt en fin helg, og en kozy kveld, men nå venter faktisk fransken på ekte. Æsj, æsj, æsj (for tapte æsjer fra barndommen)..

Kozz

Indi-pindi

I morges da jeg skrev min forrige blogg, var jeg så trøtt, så trøtt, og glemte dermed å berette om gårsdagen! Da var nemlig Runa og meg ute og spiste indisk på A Taste Of Indian.. og spiste oss god og mett på en vegetarrett, nanbrød og en nydelig kaffe med en liten bit toblerone. Vi kozte oss med snakk om livet og kjærleiken og hadde det kjempefint! Det må virkelig gjentas ÜMorgon i morgonmørket

Morgon!

Nå sitter jeg i stuen og finner meg selv i mørk verden. Jeg føler meg sulten (ikke spist på en ganske god stund), litt trøtt, sjokkert (da jeg kom opp og skulle skru på skjermen og skrive en blogg, ettersom jeg sa at jeg skulle gjøre det i går, men ikke rakk det fordi jeg hadde tusen ting å gjøre, fant jeg at vi har fått en ny widescreen pc-skjerm. Den er på ekte en halv meter  brei og  32 cm. høy.  Ja, jeg har målt. ..Ble litt fascinert.), har litt, men overraskende lite, gangsperr fra gårsdagens harde styrketreningsøkt. Men jeg føler meg samtidig ganske glad. Torsdag er riktignok den værste dagen i uka, og ja.. det er torsdag i dag. Men jeg har det faktisk ganske bra nå.

I morgen skal jeg til Dyrkolboten med Dagny, Nina og mange, mange konfirmanter. Vi skal faktisk være ledere, og for å understreke det, skal vi lage en stor plakat der det står "Ledere" og henge på døra vår.

Helgen blir nok flott, men det er flere ting som gjør at jeg kunne ønske at jeg var her hjemme akkurat denne helgen..

Nu venter frokosten og snart engelsk. Fazan..

Koz fra mig!

(måtte, måtte, måtte gjøre dette... Fristelsen var for stor, men forstå det. Det er på pur. Det vet man nok hvis man kjenner meg, men hey! Dette er internettet. Man aner ikke hvem som kan dukke opp her.)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Hodepine-tirsdag

Jeg skal nå lansere et nytt fenomen; hodepine-tirsdager. Jeg forstår at det ikke er helt normalt, men det har seg nemlig slik at hver tirsdag (kun den dagen i uken) de siste 4 ukene (ca.) har jeg blitt "rammet" av hodepine. Og tirsdag only. Hvis det er noen andre som lider av samme greie, skrik det ut!

Ellers har denne uken vært fin hittil. Bortsett fra at i neste hele går måtte jeg lese til en geografiprøve. Jeg lover.. Masse å lese!

Fikk forresten en godnyhet i dag! Hele første trinn ved Tanks skal ha internasjonal dag (dobbeltime) i de to første timene på mandag, og det betyr.. Ingen engelsk på mandag! Ikke det at engelsk er ille, jeg liker det faktisk ganske godt, men læreren vår friker meg faktisk ut. Fishface (beklager).

Ikke er tirsdag bare hodepine-tirsdag, men også musikk-dag. Fløyte, hjem, mat, tensing. Min fløytelærer lo forresten litt av meg da jeg hadde på meg brillene mine. Ai, ai, ai..

Men nå må jeg følge resten av "timeplanen"! Mat står for tur..

Til neste gang, adios!

Reprise

Hoi!

Dagens dag har vært en veldig så krydret dag.. Den begynte med konsert i Nykirken etterfulgt av bollespising og preking med Dagny. Deretter drog jeg hjem og jobbet litt med en oppgave om istiden og et ekkelt dyr som heter noe som Mohereterium (kanskje jeg endelig klarer å skrive det ordentlig nå..?) og Silje kom ned for å gjøre noe siste finpuss.

Deretter flanerte jeg ned til byen og møtte Maripo over en kopp kaffe og pratet om livet. Etter det trakk jeg Marie, Maria, Embla, Runa, Camilla, Håvard, Bears (Bjørnar) og Anders og vi så Reprise på kino. Det var kozz Ü Selv om jeg brøt ut i latter mens hele salen var musestille. Det var litt jævlig..

Etter det vandret vi litt rundt i byen før Frank (Runa-pappa) var kool og kjørte meg hjem.

Nå har jeg nettopp gjort både fransklekse, engelsklekse, arbeidet med geografien, hørt på min nye, nye iPod (gjør det for øyenblikket, faktisk) OG spist en gulrot.

Natta!

Voss er ikke boss!

I dag har vært en interessant dag. På torsdag bestemte Camilla og meg oss for å dra til Voss. Siden vi begge er gaiavoksne, lizzom..

Vi løp for å rekke toget (kom to minutt før det gikk!), men rakk det. På toget snakket vi om Hotel Cæsar (som Junis alkoholisme, kidnapperen Donald, hotellets massakre og alle de andre drapene, samt hvordan Scott ble en god mann) og Seventh Heaven (små som blir store, men fremdeles ser helt, helt like ut). Vi spiste boller og kikket på iPoder*.

Toget stoppet etter vel en time, og inn der vi skulle ut, kom Anders og Håvard, som jeg tror ble heller overrasket over å se oss komme til Voss. Hvorfor det lizzom? Jo, fordi vi reiste gratis** Og fordi hvorfor ikke? Voss er jo ikke boss! Voss er koz Ü

Etter ha tuslet litt rundt, Camilla kjøpt litt garn, jeg litt garn, jeg en Magnet EP. Deretter ventet kafè Stasjonen som var en dødsfett sted. Der var det koz og vi spiste litt mat før vi tok toget hjem igjen.

Turen var kjempekoselig og man skal ikke se helt bort ifra at vi ikke returnerer dit!


I morgen skal vi (tensingen) synge farvel til Håkon Stornes. Ellers skal jeg møte Mari Poa og gå på kino med Camilla, Runa, Maria, Marie og Embla og se Reprise. Ellers må jeg jobbe med geografi... Men jeg gleder meg til i morgen! Det er bare det at jeg må stå så tidlig opp..

Natta katter!


* Bertå har fått seg en sexy plexy iPod!

iPod

** Voss ble visst ikke helt gratis.. Vi leste litt feil og toget som kom var det fra Oslo, ergo, vi måtte betale.. Vi kunne ikke vente på buss, ettersom vi ikke hadde helt tid, og neste lokaltog gikk ikke før tre timer.. Konduktøren måtte faktisk holde igjen toget for at vi skulle få kjøpt billett, og i speakeren sa han noe som muligens kunne ha vært "Løv Ham!", men vi er ikke helt sikre..

Lopper

I går ble jeg gaia-voksen (16 år altså..). Dagen begynte i Sogn der mamma hadde laget verdens kuleste kake (jeg skal prøve å få inn bilde). Senere tok jeg bussen til byen og betalte herrens 210 kroner, i stedet for 105. Fack... I byen handlet jeg inn mat og senere på kvelden kom Hannah, Julia, Camilla, Runa, Dagny, Mari, Margrethe og Sol og vi spiste god mat og så på Smala Susie. Kvelden var kjempekoz og Julia sov hos meg.

I dag var jeg på loppemarked med Runa og jeg kjøpte noen kule skjorter og i byen kjøpte jeg noe sminke fra Body Shop, chai te og en Cheap Monday-bukse. Og jo.. Vi var jo på Kaffekompaniet! Det var kozemoze(overdoze).

Nå har jeg nettopp snakka i telefonen med Runa ganske så lenge mens jeg spiste en kjeks fra Spania og drakk te fra India og hadde Dybdahl på øret og litt i munnen, ettersom jeg sang i telefonen (Runa også, altså!). Nå ser jeg på Forrest Gump, eller egentlig ikke.. Jeg gjorde det og jeg kommer nok til å fortsette.

Tidligere i kveld ble jeg spurt om å bli intervjuet av Spirit om dikt og diktskriving og jeg sa ja og fikk med meg Runa. Det hener i morgen... Ja, ja. Vi får se hva som skjer!

Nå venter Tom Hanks!

Zuzz <3


Sjå!

Sjå kva eg kan gjere! Eller.. har gjort.

www.picasaweb.google.com/bertine.tonseth/Min søster Kari

Som kanskje tidligere lest, kom det en etterspørsel fra Kari om å skrive henne en blogg. Så klart Kari, du er jo min søster. Men du forstår vel det, at nå burde jeg også få en blogg fra deg? Selvom, sist jeg sjekket, yofeeltheflow var temmelig død? Men da kan vel jeg, via deg, få den i live.

Som kanskje kjent, har Kari gått hen og blitt en Lofottorsk. I september tok hun flyet til Lofoten (riktignok til Svolvær, for deretter å kjøre 10 minutt til Kabelvåg, Lofoten) og downet på folkehøyskolen, der oppe. Der går hun på dykkerlinja og koser seg i vannet, samt på internatet med blant andre Eva Kathrine, et tre en kar med navn Jørgen har hentet i skogen. Og Dybdahl. Hun har nom av CDer av ham der oppe nå. Eller.. Jeg har to til å sende. Kakao med basilium i kremen er vanlig kost, men grunnet kraftig mat (egentlig vet jeg ikke om det stemmer) har Kari gått hen, som meg, og blitt vegeterianer, fem og et halvt år eldre enn hva jeg var. Fint for deg, Kari.

Jeg tror Kari kan beskrives som Dybdahl gjør om Cecelia,hun har en rastløs men uimotsåtelig sjel. Den satt.

Kari

Kari var aktiv i DNT ung, før hun drog sin vei, og i det siste (greit, greit, greit, Kari! Det var ikke helt i det siste, bare. Allright..) en heller skatende og rullende flicke. Respekt. Ok? Hun har sine skils i hennes hender, hun er en meget dyktig tegner og maler. Og i det siste (greit! Kanskje ikke helt, helt i det siste) fotografi. Kari! Ta mange bilder og send til sin lille lillesøster!

Lord, dette er ikke så lett.. Vet ikke helt hva jeg skal skrive. Kanskje det heller får komme en blogg dedisert til det, Kari, senere? Jo, ja.

Zuzz fra din søster, Bertine, eller i noen andres tilfeller, dere som leser dette, men ikke er Kari, Zuzz fra Bertine.

Jan Werner Danielsen

Ja, i forgår (tror jeg?), kom jeg over den triste nyheten om at Jan Werner Danielsen hadde forlatt vår Moder Jord. "Ikke noe kriminelt", "slitt med lang tids sykdom" og "en personlig tragedie", var ord som prydet aviser, TV og ikke minst internettes sider. Ut i fra dette vil nok mange konkludere med at Jan Werner Danielsen, eller JWD som jeg nå skal omtale han som, det hørtes nemlig litt koolt ut, tok sitt eget liv. Dette skal man vil riktignok ikke rope rundt med, men mange ting tyder på dette. Men folkens, er dette det essensielle? JWD è døh.

Jeg hadde desverre aldri noe forhold til denne karen, annet enn at var han mannen med intense øyne og langt hår- men denne mannen gav visst mye av seg. Hans musikk kjenner jeg lite til, jeg skriver tross alt denne bloggen etter oppfordring. Hva kan man vente seg?

Helt fra hans deltakelse i Talentiaden av Dan Børge Akerø (DBA), viste han Norge og kanskje litt av verden, at han var en meget talentfull sanger (vent.. spiser frokost, kommer straks tilbake) som var dyktig på scenen og hadde en fantastisk (!) vokal. Mange mener at han for flere år siden, burde vært på Broadway. I de tidligere årene sang han mest klassisk, men utviklet seg etterhvert til en mer allsidig artist. Bachs "Air" som pop, var noe av det han kunne tilby.

Dagbladet om Jan Werner:

"Født i april 1976 i Nord-Odal. Hadde sin første opptreden fire år gammel. Fra trettenårsalderen sang han sammen med Hamar Symfoniorkester. 

Ble kjent for hele Norge gjennom talentkonkurransen Talentiaden i 1994. Samme år vant han den norske Melodi Grand Prix-finalen hvor han sang «Duett» med Elisabeth Andreasson, skriver
hans hjemmeside.  Duoen kom på sjetteplass i den internasjonale finalen. Året etter kom suksessalbumet hans «All by my self».

Kjent for sin fyldige og kraftige stemme, og sang like gjerne klassisk som pop."


Hva mer er å si? Fred være med JWD som forhåpentligvis har det godt nå, og tanker går til hans etterlatte.Jan Werner
Vær så snill.. Denne bloggen er ikke skrevet for humor. Nei, nei, nei. Lite kjente jeg til karen, men det er synd at Norge og verden har mistet en kompis som ham.

God morgon

Aiaiai!

Jeg våkner opp til en verden av forventninger! Jeg har nettopp lagt i min (nei, min søster Karis) seng og drukket te samt hørt på Volvolastvagnar av Erlend Loe. Jeg vandret deretter fredfullt opp i stuen, der jeg ble sjokkert og fant at 8 mennesker hadde prøvd å tiltale meg på MSN, beklageligvis var jeg ikke der. Jeg la meg klokka ni, etter å ha blitt vekket for å spise middag, etter jeg hadde sovne klokka syv. Nei, jeg vet det. Det er ikke helt normalt.

Men hvertfall.. Jeg kunne ut av disse beskjedene finne at Johannes ville ha meg til å skrive om Jan Werner (Danielsen) i bloggen, og Kari ville ha meg til å dedisere en blogg til henne (denne beskjeden kom riktignok via en kommentar, her på denne blogg-siden, men hun gav meg en ringalinga ding pling på MSN). Så hva gjenstår? Jo.. To blogger. En til ære for Jan Werner, til dels Johannes, og en til Kari. Lofottorsken.

"Surferosa rocks you're socks!"

Skrev Mariann.

I min filofax.

Kom nettopp hjem fra Surferosa konsert. Det var veldig koz Ü

Før konserten traff jeg Camilla og vi satt på Kaffekompaniet og drakk en spesiallagt kaffe (just for us) og snakket og hygget oss. Deretter fulgte Body Shop hvor Camilla slo seg løs Ü

Surferosa
*Vet-ikke-hvem-er* *Vet-ikke-hvem-er* Maria, Marie,
Meg, Camilla, Danny, Mariann (foran)

Etter konserten preget vi med alle i bandet og jeg ba dem skrive deres navn på en dato de selv valgte, i min filofax, som nå har blitt betraktlig kulere og mer verdifull. Etter konserten drog Camilla, Marie og Maria et moi og spiste falaffel og preget løst og fast (mest løst).

Høstferien har begynt, så jeg er glad som bare det! Jeg skal Kose meg med stor K! Og uten z og ingen v.

(Dette er forresten min siste fredag som barn, i følge Gaia, da.)

Zuzz (med z)!

PS: bilde av "gjengen" og "gjengen med Mariann og Danny kommer senere! Håper jeg..

Stumfilm! Eller bare nei..? The Coldplay Devil.

Ja, i dag skulle Mathilde, Camilla og meg se/høre en stumfilm men en mann som satt og spilte piano (på ekte), men de hadde visst sett litt feil, så da vi kom ut på Verftet fant vi ut at det ikke begynte før to timer senere, og slett ikke ute på verftet! Hm..

Det endte med at vi drakk te ute på verftet og satt og snakket og koste oss.

Nå sitter jeg egentlig å skriver om likestilling i en oppgave i samfunnslære om skal inn i morgen, men det ekle, lille barnet klarte å slette en tegning jeg hadde brukt veldig lang tid på å lage. Er jeg sur eller er jeg sur?
I tilegg til dette, har jeg hatt en såkalt (hittil) to-dagers depresjon. Det går nok over. Skal på Surferosa-konsert på Kvarteret i morgen Ü

Jeg har forresten blitt the Coldplay Devil

Macumacumacumacumba!

Aften!
Nå sitter jeg her med sjokoladekake i magen. Mmm..! Nettopp ferdig, enda varm, og nå, inni min mage! I dag har jeg ryddet en del på rommet mitt, og sittet en god, god stund på Macumba med Karoline. Det var koz :)

Ellers har jeg kjøpt litt klær denne helgen! Ooo.. Ellers gjort lite.

Regner med å gå på Huff i morgen, selvom jeg ikke helt vet hvilken film som går og hvem som er med, bortsett fra Camilla og kanskje Runa. Men koz blir det Ü Tror forresten ikke jeg har skrevet om forrige gang. Da gikk jeg med Runa, Camilla, Simon, *en-jeg-ikke-vet-hva-heter* og så var jo både Embla, Marie, Pablo, Nina, Margrethe med fler der. Først spilte Snill Pose, ettefulgt at en film som *jeg-ikke-husker-hva-heter*. Det var selveste mister A. Swartsn.. (vet på egte ikke i det hele tatt hvordan navnet skrives, bortsett fra "Arnold"!). Jeg lo så hardt og kraftig! Egentlig en "seriøs" framtidsfilm fra 1990, men jeg kunne virkelig ikke ta den karen for real. Fikk faktisk vondt i magemusklene. Så tidig var det. Det var jo faktisk helt jævlig! Aiaiai...

Vet egentlig ikke hva jeg skal skrive, så jeg tror jeg gikk nå. Ha en koz kveld! Zuzz!

Science

Endelig, endelig har jeg fått internettet tilbake. Dødt både hos mamma og pappa. Det er ikke heeelt normalt, nei.

Ukas stor sak har vært utgivelsen av Thomas Dybdahl og The Great October Sounds plate Science. Helt 100% vakkert. Har hørt den tusen på tusen ganger siden mandag, men man blir virkelig ikke mett! Lord..

I går var en fredfull dag.. I midtimen satt Karoline og meg på Galleriet (av alle steder) og lunsjet. Koz var det, men det ble ikke det siste jeg så til det stedet i går. Etter en kjapp tur på Platekompaniet, satt denne gangen, Johannes og meg oss på Galleriet og preget. Strømmen gikk et par ganger, og det regnet både hardt og kraftig ute. Etter en stund kom Silje tilfeldigvis bort, og downet i gjengen. Etter en stund til, tok vi bussen hjem, og jeg gikk i regnet fra bussen i et par minutt, men da jeg var hjemme igjen, var jeg dyvvåt!

Litt senere var det Tensing som stod på planen, men før det kjøpte Margrethe og meg Science (hun kjøpte CD'en, da. Men jeg var med. I tilfelle forvirring. Så fulgte øvingen. Vi har begynt på to søde sanger (Fix You og I Still Have'nt Found What I'm Looking For). Etter det var det Vågen som stod for tur. Fazan, det var deilig. Mørkt, varmt.. Deilig. Fra bussen gikk jeg i Fjellveien og satt meg ned på en benk i regnet og så utover Bergen, og fant ut hvordan det ser ut der klokka elleve om kvelden. Vaggert.

Da jeg kom hjem lagde jeg meg te, og hadde dyne og puter i stuen, og hørte på Science.

Dagen i dag er heller kjedelig. Matte, matte, matte..

Tone

Tone sa til meg for litt siden: "kan du ikke skrive en blogg om meg?"
Så jeg gjør som venner gjør, jeg gjør det. Aner egentlig ikke hva jeg skal skrive, men det gjør jeg vel egentlig aldri, men et resultat får jeg som regel. Til deg, Tone:

Tone er koz. Vi har en del fellestanker og opplevelser om hvordan det er å være menneske, om å være oss, og dette benytter vi oss av. Så prekner med hverandre, slik som nylig, på Mjølfjell eller ved Lungegårdsvannet. Det er koz. Vi har det koz. Slik som da vi f.eks. skrev en rap sammen, se nedenfor, og spilte (hun på piano, jeg på fløyte og vokal) for lærere og elever ved vitnemålsutdelingen.

Det er alltid liv i Tone og lett å finne på noe gøy. Dette her kom ut fra vår galskap, for eksempel

En Nasjonalromantisk Vise

Bønder var diggbart og bunad var sexy
De hadde ingen bil og heller ingen taxi
Typisk moderne var poteter og torsk
Ja, det var fresht å være ekte norsk

Musikken var mekket av Grieg og "Olle" Bull
To karer som aldri laget noe tull
Med piano og fele musikken smalt sammen
I nasjonalromantikken var det bare fryd og gammen!

..jah-jah, det var fresht å være ekte norsk!

(denne ble født under et musikkprosjekt, og er
egentlig en rap og ikke en vise.)


Tone


Tone er flik på skolen og går nå på Katten i byen og drog til Mjølfjell med klassen sin, samtidig som min. Da snyltet jeg på hennes sure sild (nei, her var Tone egentlig bar Tone, og gav meg så og si halve hennes pose). Hun bor ved Mulesvingen med mamma og ved Nordnes med pappa. Hun er et idrettsmenneske, men gikk på piano for en tid tilbake siden. Hun er litt redd (veldig redd) skumle filmer, men vi har lenge planlagt et LOST-maraton der vi i løpet av en helg skal se hele sesong to når den har kommet ut på DVD. Denne helgen er noe jeg som på fint, velger å kalle for LOST-weekend. Det blir bra Ü

At Tone og meg ikke går på samme skole er bra og dumt, vi se mindre til hverandre, men til gjengjeld har vi funnet ut at vi til tider har bedre av å ikke gjøre skoleting sammen, selv om så og si alt vi gjør sammen, resulterer i et  flott resultat, har vi begge vanskeligheter med å gi oss hvis vi har en mening om et eller annet, som strider med dens andres. Men vi funker bra-bra sammen, så lenge vi ikke "krangler".

Så.. Hva mer skal jeg skrive? Jo.. Jeg kan skrive til deg, Tone: watch out, snart kommer vår LOST-weekend, og da skal vi bli redd, men samtidig få det pølsadigg. Og jeg er nok ganske så sikker på at vi får flere alt-er-dritt-og-alle-sammen-er-dum-og-dummere-samtaler samt livet-er-herlig-jeg-er-så-glad (hver julekveld)-samtaler gjennom tiden som kommer. Ikke sant, Salome? Eller skottemamma (det var forresten en helt, helt jævlig film vi lagde. Den rulte gaten både opp og ned, foran og bak). Zuzz fra din skottesønn, Bertine. (Du vet hva jeg venter på nå! Hehe..)
Fazan...

Fazan.. Glemte å legge inn bildet:


Science


(Jeje.. I know jeg kunne bare redigert forrige blogg, men den var så liten og søt Ü)

Afro, afro ho-ho-ho!

Kom nettopp hjem fra afrotrim og har nettopp bestilt Science! Ooh.. Gleder meg som et lite barn til mandag. Aiai.. Billettene er i boks, CD'ene er i boks, hva mer venter man på? Annet enn konserten, da..

Holder meg kortfattet i dag. Må lese fransk. Blokkdag i morgen. Prøve. Fizze..

Billetter

Ja, nå føler jeg at det er knall-lenge siden jeg har blogget, men før søren! Det er jo tross alt bare en uke siden sist..

Siden sist har jeg blant annet vært på klassetur på Mjølfjell og ellers levd normalt (har hele tiden tenkt; dette må jeg blogge! Og DETTE må jeg blogge! Men nå husker jeg ingenting tingeling. Litt frustrerende må jeg si, eller skrive).

I går var jeg forøvrig hos optikeren. Han fant ut at jeg hadde et veldig godt syn, men anbefalte meg briller til å bruke på skolen og når jeg leser mye etter som at øyet anstrenger seg, eller et eller annet når jeg leser. Med andre ord, jeg skal bli brillebruker/brillefin! Et stort steg for meg. Nei, det var løgn.

I går var jeg med Runa og gav henne tilbake noen CD'er jeg hadde lånt og vi var ute og spiste. Var også på Tensing og ble visstnok med-leder på dramagruppen (?). Men det var faktisk litt jævlig i går. Vi var så og si ingen mennesker, og for første gang som jeg kan huske, gikk vi halvannen time før og avlyste dans- og dramagruppene. Men før Nina, Margrethe, Mathias et moi gikk bort på Vågen, satt vi inne på bandrommet og der satt JoStone og spilte Dybdahl på gitar. Det var på egde vaggert.

Apropos Dybdahl (apropos-Bertine), kjøpte Margrethe og meg konsertbilletter i dag, og "man", det er pølsadigg å vite at jeg har billett nå! Etter det satt vi litt på Hectors før vi buzzet hjem, og nå, ja nå sitter jeg her med en lettere hodepine og venter på middag. Mmm..

Zuzzer og klemzer

Ps: 5 dager igjen til Science! Ooo..

Lopper og sopp

Nå følte jeg at det var på tide med en ny blogg. Rapport fra helgen;

Fredag var som kjent Stones-dagen. Dagen etter, traff jeg Runa og vi var på årets første loppemarked, nemlig på Rothaugen! Jeg kjøpte mange stygge, gamle, men varkre rammer til å ha på veggen min, to gamle vesker, ørepynt (også kalt øredobber) og verdens vakreste gamle lampe. Og jo.. En liten pung også. Deretter gikk vi og trakk litt varmt på Pygmalion mens det høljet ned utenfor. Det var såvisst koselig.

Vi satt og preget, men ble etter en stund sultne i våre mager, og kjøpte falaffel og kebab (faf til meg og bab til Runa), og satt oss i en sidegate i Hollendergaten (der ved Stress, altså) i en trapp med et pittelite tak som så vidt dekket oss til. Det begynte igjen å hølje. Vi satt og sang og spiste, mens en eldre mann, iført matrosklær og skipper hatt, stod forbauset og så på oss og sa ikke annet enn "To jenter! TO (!) jenter!" og var i ekstase. Han gikk inn i huset sitt som hadde et vindu slik at han kunne se rett ned på oss, og  tullet og latet som han drakk rom, eller et eller annet alkoholholdig. Ellers hørte vi bare at han hosta. Har sikkert kols, eller noe. Nei, det var ikke helt normalt.

På søndag, var det igjen tid for loppemarked. Vi kjørte ut til Sotra, pappa, Maria, Jan Erick og meg, og fant et loppemarked og jeg kjøpte noen CD'er, noen dritkule, gamle briller, et sjal, en matboks og enda flere rammer. Like stygge, og like vakre. Vi var forresten en snartur innom Rothaugen på loppemarkedet der, før vi kjørte til Sotra, og jeg kjøpte noe pappa mener er en Patti Smith-t-shorte. Den var boblende fresh!

Deretter drog vi videre og plukket sopp, sopp og enda litt mer sopp. Det var kjempekoselig, fordi det er en liten stund siden sist. Da jeg var liten (som i enda mindre), satt jeg faktisk i soppkurven da mamma, pappa og Kari plukket. Jeje...

Til middag den dagen, spiste vi selvfølgelig sopp. Ingen ble forgiftet. Ingen døde. Fint for oss.

Fred ut, og fred inn. I morgen begynner Tensing! (Nei, det var ikke meningen å rime. Prim rimer på rim. Så det så!

Dei rullande steinane!

I går satt Dagny (Fagmy), Margrethe, Mathias, Anna og (litt) Marianne på Mon Plasir og hørte på the Rolling Stones! Eller.. Det var mest preging, men jeg snek meg litt bort og fikk med meg noe :) Ting som universet, kvantefysikk og mimring fra blant annet Fåkkrest ble tatt opp. Ja, en fresh liten blanding det der..

Klokka gikk, regnet falt, og de andre ville skifte beite, men jeg bestemte med for å sitte igjen i det mørke regnet og skue utover, og spise en grapefrukt, som jeg trodde var en appelsin. Det høljet ned og var utrolig deilig! Der helt i stillheten, kom et pinnsvin bort og trippet en halv meter fra meg. Oi. Derette gikk jeg hele Fjellveien i pøsregn uten jakke eller paraply og helt i mørket. Det var utrooolig deilig, noe som alle bør gjøre en gang i blant.


Nå sitter jeg på rommet mitt og hører på Patti Smith, men skal om ikke så alt for lenge på loppemarked, platemesse, og forhåpentligvis Apollon, men det er faktisk helt jævlig. Jeg har nesten ingen penge. Hvertfall ikke sist jeg sjekket. Men jeg har levd på under femti kroner på en uke! DET er respekt det.

Fred ut, Bert-Bert(ine, bert-bert, oh yeah. *Thut-thuht*)

My finger- is on the button

Glad! Glad, glad, glad!

Nå er det offentliggjort at Dybdahl og hans October-venner spiller i Bergen i november! Fy fazan..! Hvis jeg ikke er i Peer Gynt-salen da, da dør jeg så hardt og kraftig på meg. Helt på ekte!

Dybdahl 

Det vakreste

Fy fåkk få sykt bra det blir! Aah! Akkurat det jeg trengte :)

Noe annet som er sykt, er at jeg blogger nå fordi jeg har så god tid. Oi.. Nå kom akkurat  "Call On Me". Oi.
Noe annet sykt, er at jeg var på afrikansk trimdans (afrodans) i går! Vi dansa og dansa og to menn som tromma. Det var dritkult!

I dag kommer Stones til byen, og det er stas. Det eneste som er litt dumt, er at jeg ikke ble født førti år tidliger, og at de ikke spilte akkurat da. Det blir nemlig litt "stusselig" med et gammel, gammelt band som var så mye koseligere før. Men ikke misforså. De er enda pølsadigg, men ja.. Føl med meg.

Skal-ha-mattetest-i-dag-som-hele-skolen-og-alle-foreldre-preger-om. Oi.

Zuzz og adjø for nå.


For tidlig

Fazan..

Jeg kom på skolen en time for tidlig i dag- dette er første gang i HELE mitt liv at jeg har kommet så mye for tidlig til noen. Jeg sitter på skolebiblioteket, og er forøvrig logget på en ukjent tredjeklassings bruker. Jeg merker at jeg er litt redd. Stivt blikk, og litt stive ledd. Jeg tror jeg må vekk herfra.

               ...hjelp!

Alarm, alarm!

Alarm, alarm!

Brann alarmen stod for minutter siden i stå. Den ulte, og ulte (ikke så liten røykvarsler-lyd, nei, skikkelige greier!). Nå nettopp gikk den av, og en forferdet nabo løp ned hit. HV måtte hentes, og alarmsystemer viste at røyken kom fra varmtvannsbeholderen i øvre etasje, der naboen vår bor. Røyken siver ut av et vindu i overetasjoen, og HV & skal nå få fikset det, på et eller annet vis. Lurer på hvorfor i herrens navn jeg sitter og blogger. Akkurat nå. Sånn blir det, ja!

Vel, en ting vet vi hvertfall, brannalarmen funker!

Enebarn

Ja, nå har det skjedd. I praksis, har jeg nå blitt enebarn. Teoretisk sett ikke, da.. Altså; Karo forsvant til Lofoten på folkehøyskole i dag morges. Shit. Ser henne ikke på fem måneder. I den mellomtiden, kunne et nok så velutviklet foster blitt påbegynt. Jeg er dessuten 16 neste gang jeg ser henne. Det er visst lenge til jul!

Morgenen som i dag begynte klokka ti på åtte (!) var da altså trist, ettersom vi (rettere sagt pappa) kjørte Kari ut til flyplassen. Det var en tårevått farvel. Klokka ni var frokosten intatt, og tre timer senere, hadde jeg gjort en god del skolearbeid, og vært oppom mamma med noen greier. Der traff jeg forresten (min stesøster) Marte og hennes vennine Solveig, før jeg returnerte hjem. Da fiksa jeg litt på rommet mitt, så nå har blitt ganske så koselig med LP-covere på veggen! Boojah!

Klokka tre kom Runa, og vi spiste deeeilig lunch på teppet på rommet mitt, som en plan B, ettersom regnet stanset oss i å dra til parken på Parkdag, og se Kakk spille. I regnet. Vi gikk altså for plan B, og ble værende hjemme.

Vi spise deilig mat som Maria overrasket oss med, drakk peppermynte-te med peppermynte fra hagen, spiste kake, hørte på masse musikk, preget pidz, tok litt bilder og lekte smarte med å lese mine Illustrerte Vitenskap-magasiner.

Her skal du få se:


Dag med Runa 1

Mitt rom har fått kunst på veggene. LP'er!

Dag med Runa 2

Min LP'spiller har også LP'er

Dag med Runa 4

Og sofaen min har plommer og plommestener

Dag med Runa 5

Runa- den intense

Dag med Runa 7

Runa- den lattermilde     Jan Erick- også den lattermilde

Dag med Runa 6

Jeg drikker te

Dag med Runa 8

Jan Erick og meg

Dag med Runa 9

Ja, det går også an. Kjør på!

Dag med Runa 10

Runa tha tuna

Dag med Runa 11

Vi skulle til å spise, men måtte fange øyeblikket

Dag med Runa 12

Godt for sjelen

Dag med Runa 13

Dette også

Dag med Runa 14

Og dette

Dag med Runa 15

Og dette

Dag med Runa 16

Og selvfølgelig dette

Kan man like det..?

Nå sitter jeg på rommet mitt og hører på John Wayne EP og ser titt og ofte ut i regnet, mens jeg vet at jeg må pugge fransk, og lese natur og miljø. Drit i det litt, Bertine.

God natt Ü
Znuzz og znazz

*Borte*

Fåkk.. Kinaen er borte.

Lille-Lørdag

I dag har jeg hatt en fin dag. Vært litt slapp og trøtt (sov fire timer midt på dagen i går!), men tok det opp igjen ved å kjøpe CD'er og gå i demo (prosisjon som det heter på fint). Det var en fin måte å bruke starten av dagen på. Nå hører jeg gjennom Kaiser Chiefs og liiiker det jeg hører.  Jeg har etter jeg kom hjem, hørt John Wayne EP en tre-fire ganger. Da liker jeg hvertfall (!) det jeg hører! ..mens vi venter på Science (Godot?). Skulle sette på The Racountuers CD'en i sted, men den har visst Kari stukket av med. Ja, ja.. Hun reiser vekk et år i morgen, så det får så være. Fy fåkk! Et år er bra mye, det! Har planer i hodet om å reise opp til henne og besøke henne en gang. Alene. Jah-jah.

Har forøvrig laget middag, kylling-salat, som vi (meg = - kylling) skal spise i kveld, og gjort matte. Men alt funker når man hører på rett musikk! Eller bra musikk :)

Vel, vel.. Her er da CD'ene jeg kjøpte!

   Thomas Dybdahl
   John Wayne EP

  John Wayne
 
  John Wayne EP! Kjærleik. Har stått
  med denne CD'en i hånden på
  Platekompaniet, men har ikke kjøpt
  den før i dag. Forstår ikke hvorfor
  det har tatt så jævlig lang tid. Men
  nå er den uansett min! Hurra!


  Kaiser Chiefs
  Employment

Kaiser Chiefs

  Jaaa.. Her er Kaiser Chiefs'
  Employment som ligger rett ved 
  siden av meg. Den berører min
  arm, faktisk, ja. Dette er lik-lik
  musikk-sakk :)


   The Racounteurs
   Broken Boy Solider
   
   The Racounters

  The Racounteurs' CD som jeg enda
  ikke har fått hørt på mer enn det jeg
  har hørt før jeg kjøpte den. Desverre.
  Men for alt jeg vet, er dette bra musikk
  som jeg gleder meg til å høre på!

Bilds, bilds, bilds...

Her! Bilder! Men bare et par stykker.. Må nemlig fargeredigere noen grunnet (skjulte) grunner. Derfor popper nok resten opp en annen gang. Beklager for at jeg er en "somlas", men kjenner du meg, forstår du meg. ..får man håpe.

Any hoo, Baloo.. Her kommer noen. Noen få.

(Vet forresten ikke helt hvorfor disse ble de foreløpige utvalgte.)
     


Sykkel 1

Litt av den vagre syggelen


Sykkel 3

Litt av den vagre Bertine

Sykke 4

Litt av den vagre Margrethe og..


Sykkel 2

HELE Margrethe!

Eventyret om den røde sykkelen og de to prinsessene

Så var vi kommet til stykket. Til eventyret om de fagre prinsessene Margrethe og Bertine, og deres møte med den røde sykkelen:

Det hadde seg slik, en gang i året tjue-null-seks, at prinsesse Margrethe hadde fått tak i en så vakker en sykkel. Den var gyllen,  glatt og rød som den fagreste rose.  Men den stakkars sykkelen hadde hatt noen uheldige eiere, og måtte derfor omplaseres, som det så fint heter på "moderne". Det var den heldige prinsessen  Margrethe, som altså hadde vært så heldig å få overta denne flotte sykkelen.

Det var en vakker sommerdag de to prinsessene dro ut på en farefyllt tur for å redde med seg den røde sykkelen, og bringe den hjem til et slott i Fjellveien. De tøffe prinsessene bante seg gjennom Bergen by, og etter langt og lenge, og lengre enn lang, var de fremme ved sykkelen, etter en farefull tur.

Etter en humpete tur hjem, var sykkelen endelig trygt plassert hjemme.

Senere samme ettermiddag, ble det klart at prinsesse Margrethe og prinsesse Bertine skulle ta sykkelen med ut på tur i Fjellveien. Den hadde så lenge stått ubrukt, og trengte å komme seg i form før den kunne møte med alle de andre kongelige syklene.

Kvelden var enda lys, og sykkelen var endelig ute og klar til å igjen bli brukt. De unge prinsessene ventet spendt på å få hjulene til å snurre.

Prinsessene syklet, syklet og atter syklet, og den røde sykkelen ble gladere og gladere for hver eneste gang hjulene hadde gått rundt. Sykkelen var nå så glad, så glad over at den endelig hadde blitt brukt at den neste ikke visste hva den skulle gjøre. Et smil var nok for prinsessene.

Etter langt og lenge hadde mørket tatt på og prinsessene og sykkelen visste at det nå var på tide å vente tilbake til sitt slott, men alle var vel vitende at dette ikke var siste gang sykkelen skulle få en spinn.

Prinsessene og sykkelen lever den dag i dag lykkelige, og snipp snapp snute, så var dette eventyr ute.

Hjul

Dag nr. to på skolen er overstått. Vi hadde matte stortsett. Ja, ja.. Slik kan det gå!

Tilbrakte noe tid i byen og lå i gresset og ble plutselig bombadert av alle tenkelig tv2-kjendiser. Det var neste egelt. Der satt jeg med Mari og Kristina først, deretter Julia og Malin, så Nina og Margrethe. Slik er det når halve Bergen kommer til byen for å kjøpe bøker! Men any hoo, Baloo. Marg ble igjen og vi henta en søde sygel og syklet til busstoppet i byen, yog fra busstoppet i Starefossen. Vi var meget vagre på den sygelen :)

For ikke så lenge siden kom jeg hjem fra en sykkeletur med samme pige og samme sygel. Bildene kommer etterpå, ettersom den andre maskina der bildene skal bo, er opptatt nå. Men uansett.. Vi har en greie med at vi er så gode med hjul! Jeg prøvde å lime inn en histore hentet fra den space Space-bloggen min, slik at du/dere kan få et lite inntrykk av hvordan to hjul og to piger kan utarte seg, men det ville ikke inn her, men jeg oppfordrer deg/dere til å gå inn på denne linken og lese fra mai, "Rullestol og frøken Støttekontakt": http://lillemeglillemeg.spaces.live.com Okey, okey.. Drittgreier. Linken vil ikke funke.

Men så var den eventyret om dagens hjulopplevelse. Beklager.. Du må vente til bildene kommer. Jeg må uansett stå opp og syv timer. Mohaha.. Nei, æsj. Det er så egelt å skrive det. Måtte. På pur. Men ja.. Etter man heldig, kommer eventyret i helga, men bildene kan av "tekniske årsaker" ikke komme før over helgen. Kanskje jeg glemmer det. Kanskje ikke.

Fred ut og sov godt! Små fisser.

Tankser

Så var første skoledag over. Men det gikk jo fint. Jeg kjenner en god del folk i første klasse på Tanks, men tenkelig nok kom jeg ikke i klasse med NOEN av dem. Er det normalt? Ja, ja..  (Dan) Bendik og Silje fra Rothaugen var de eneste jeg kjente til som jeg havna i samme klasse med. Fikk forresten Ranka til lærer. Er litt spendt på den dama, ettersom hva jeg har hørt om henne.

Traska rundt med Julia etter skolen, og traff på en rekke kjente ansikter i byen. Vi var også på Cafè Jonsvoll og hjemme hos meg og drakk te og spiste Nydelige (med stor N) blåbærmuffins HV hadde laga, etter vi hadde venta på bussen i 50 (djeezez!) minutt, når vi egentlig skulle vente i 5..  Men muffinsene var deilig, da.. Til trøst. 

Ellers har jeg trippa rundt, og da jeg fant ut at jeg ville hoppe i badekaret, fant jeg ut at klokka var litt for mye til det. Tror heller jeg leser litt i "Ta meg på, for faen" og hører på Devendra. Kanskje med en kopp te?

Godt tips til andre, forresten!

Ha ein fredeleg aften, folk. Fred ut.

Skolestart

I dag er det den 16. august, ergo skolestart. Ny skole, og greier! ...men allikevel. Skolestart. Helvede. Dessuten vil ikke denne eegle blogg-greia la meg få ha e nytt "design" som det så fint heter. Dobbelt-helvede. Men det positive er at jeg trolig skriver en liten skole-rapport i kveld, OG at jeg skal snart møte Mari til kaffe/te før skolen begynner klokken ellevehundre. Der ser du.

So long

Tanks logo

Det der  ^ er forresten skolen jeg skal begynne på. Det fantest svært få/ingen bilder av selve skolen, ettersom det bare kom opp ekte tankser da jeg søkte på den berømte googel-bildesøk-siden. Derfor får dere holde dere til logoen og en mann. Trolig en mann. Litt usikkert. Men jo. En man. Antageligvis.

Et mord for deg, et mord for meg

Tidligere i sommer, før min era som blogger, som det så fint heter, jobbet jeg som maler på Lønborg vgs. i en uke, og i går returnerte jeg. Men denne gang med en vri... Nemlig som  (en rar form for) gartner! Jeg klippa og dro ut buske(bukse?!)vekster i et tornebusk-bombardert område. Jeg-har-sår-over-mine-armer-og-ben!

Dagen ble avsluttet med at Mathilde (jeg kaller deg nå Mathilde, Mathilde) og meg visiterte Popo. Kvelden  og neste morgen, bestod av middag, te, musikk, prat, musikk og frokost. Koz, var det, selv om jeg til tider var litt fraværende. Man har sine grunner :)

I dag har jeg også kjøpt meg en ny bukse, og jeg Hater med stor H, å kjøpe bukser. Liker-det-ikke! Men buksen er fresh. Jeg har også laget en god middag til folket, håper forresten at det var flere enn meg som likte den!,  og sett sesongstart av Hotel Cæsar! Det var pølsadigg! Ai, ai.. Et mord for deg, et mord for meg.. Nei.. Det var løgn. Etter to og en halv måned, var det godt med et gjensyn. Jeg liker Hotel Cæsar. Skammen..

Middag!

Nå sitter jeg hos Dagny, ettersom hun, Nina, Anna, Margrethe, Tora og meg hadde et lite middags selskap er i går! Eller.. Folket minus Dagny og Nina (som kom senere og spiste rester, ettersom de var i et "suprise-party") laget en herlig tapas-middag, bestående av både fisk, kylling, reker, salat, avocado, brød, ris og feta og nøtter (detaljert nok?). Det var god stemning rundt bordet og kvelden ble mørk og vagger. Herlig!

Dagny står i dusjen, Bertine ved PC'en og hører på Led Zeppelin og konverserer med folk. Snart blir jeg henta og skal på dugnad! Aaah..

Adios, så lenge!

Aprops

Og, ja.. Det er lov med kommentarer.

Sadan

Sadan. Spørsmålstegnene var egentlig andre tegn. Disse: Sadan. Det funker ikke. De skulle være tegn for mann. Og kvinne. Sov godt.

? ?

Kom nettopp hjem. Fra hyttetur. Bare en natt. Det var hytten til Margrethe. Dagny var der. Jeg var der. Og Margrethe. Så klart. Vi spiste pannekaker. Og fisse. Vi badet. Dagny tok bomben. Det var koolt. Turen var koz. Jeg hører på Damien Rice. Fordi jeg har savnet. Ham. Jeg er mett. Og kvalm. Litt, hvertfall. Jeg har saltvann i håret. Og på resten av kroppen. Se hva jeg kan: ??. Jeg kan også dette: ↑↓. Og masse mer. Fresht. God natt.

Lapskaus

Heelo!

Sitter hos Runa og hører på Dybdahl! Hey!

Hun har forresten lært meg litt av Clocks og Something på piano. Dobbelt-hey! God, gammeldags, tradisjonell middag har vi også fått i oss. Kozemoze :)

Vekkerklokke

God morgen!

I dag tenkte jeg å ikke stå opp alt for sent, og hadde vekkerklokka på halv elleve. Jeg har i det siste hatt det med å sumle litt om morgenen, men jeg ville i dag kunne gjøre andre ting enn å kle på meg og spise frokost, før jeg skulle ut. Gjøre ting som dette, for eksempel!

Om litt drar jeg til byen for å møte Runa, og vi drar nok hjem til henne etterpå. Vi satser på et lite skyll med regn når vi kommer hjem, slik at vi kan ta en liten Dybdahl-og-te-session, og koze oss :)

I går var jeg med Tilla, og vi satt/lå for det meste utenfor Kaffekompaniet. I trappen kom plutselig Anna og Dagny tuslende forbi, men tiden var knapp; bussen skulle rekkes. Utenfor selve "kompen" traff vi på Mætta og Simon, som vi satt litt med. Men skulle ikke det være nok? Nei.. Så kom Liv og to venniner tuslende forbi. Der ser man. Vi traff forresten på Arild, som ba oss hilse alle fra klassen. Så.. "Hei!" fra Arild, altså. Han gikk forresten med en dame og et barn..! Huh?

Ellers gikk kvelden ut på å stress-legge-ut bilder på bloggen her, men det gikk til slutt. Etter lang tids arbeid. Håper det var verdt det!

Jeg har, som tidligere nevnt, god tid denne morgene, men desverre ikke SÅ god til at jeg kan skrive alt jeg vil, og så lenge jeg vil. Derfor, so long!

Zuzz på duzz

Utstoppet i Danmark

Det hadde seg slik at jeg ikke kunne ta med fotoapperat til Danmark, ettersom pappa skulle til fjells, og ville bevarde den turen digitalt. Derfor har jeg fått litt bilder herfra og derfra, og disse bildene jeg har lagt ut her, er fra Anne sitt kamera (takk, Anne) og vises her for DEG.

(Det kommer flere etter hvert. Pc'en "monger" seg..)


Danmark 9

Meg (underlig hvorfor jeg engang tør å publisere dette fæle bildet) med min blodig pinne, som tydeligvis tuller seg hardt, og Margrethe som tilsynelatende slapper av (trenger man å gjette hvorfor..?).Danmark 8

Elisabeth viser tenner.Danmark 6

Liv og Nina som poserer. Legg merke til øyenbrynene hennes!
Vi var en liten gjeng som gikk du og spiste (+ Anne som ikke er fotografert, ettersom dette er bilder fra hennes kamera);

Danmark 5    Danmark 4

Dagny, Elisabeth

Danmark 3    Danmark 2   Danmark 1

Margrethe, Nina (slakterens kone), moi


...en artig gjeng, altså.

Fizze

For en (bitte)liten time siden kom jeg hjem fra Danmark. Det var en zuper flott tur med både fister og fizzer. Den har vært preget av blandt annet bussturer, båtturer, fizzing og fizting, søvn, ikke-søvn, konserter, misjonering (nei, ikke i form av religiøsiteter), ladder og glædje, 200 jenter i en gymsal, 198 urolige, sovende jenter i en gymsal, og to som fizzet de tilsynelatende rolige, et glem eventyr som enda er glemt, festa, snigler, bading i bølger, sød mad, lite batteri, høytlesing, litt strikking og flammesjov.

Turen har med andre ord, vært en spanande ein, med mange ting gjort. Etterlatt sidder en trødd pige og skriver denne blogg og har lyst til å sove, men må først spise og høre litt med musikk, før hun skal deretter høre ENDA mer, men i andre miljø. Den skal også benytte seg av badekar-oppskriften, og velger nok Devendra til musigg. Det blir nok pølsadigg, og fizzeflott. Alene i huset :)

PS: må også nevne at jeg sidder og småirriterer meg lidd over at Dybdahls nye "skive" skal hede Science i stedet for Vegas. Ved egentlig ikke helt hva som hadde værd best, men begge er litt "ikke-typisk" ham, men jeg håper at musikken er det :) (men, ja, lyttinger tilsiger det).

Zuzzer og buzzer
 fra skriveren som ved at hun skriver bogmål men noen dansk-inspirerdte order, ja.

Danmark

Om tre kvarter  tager jeg til bussen og skal kjøpe inn litt til festa med Margrethe og litt siste fiks faks som f.eks veksling, før Danmarks turen. Djeezez det blir dronning, altså.

Jeg har nettopp stresset som et liten helvete for å finne et  liggeunderlag, etter som en liten fugl har soset bort nøklene til garasjen, og fordi noen (idioter) bestemte seg for å kopiere bodnøkkelen AKKURAT da jeg skulle være alene hjemme og måtte ha det liggeunderlaget. Men da jeg endelig hadde innsett at slaget var tapt, hadde Liv funnet et liggenderlag til meg, etter at hun hadde konkludert at det var ingen å ta, ettersom broren hadde tatt med tre liggeunderlag på hytta (hvor ligger normalen i det...?). Puuh... Lykke!

Jeg er sluten med brødet er *borte* i magen fra frokosten. Jeg må ha mat!

Zuzz, den drar til Danmark straks!
Århus


VG og Attende

Fikk Masse (med stor M) fisk! Djeezez...! Det var blod, fiskebajs og litt mer blod og tarmer. Krabber, brennmaneter, glassmaneter, et par sjøstjerner og en passe mengde tang, fant også veien til garnet. Vel.

Drog hjem fra Sogn i går og "hang" litt med Dugg på jobben, før vi møtte Fjertå og Mathias. Deretter venta (ikke le, vær så snill..) VG-lista topp 20- konserten på oss. Men etter en liten stund ble det til at Dugg og meg drog opp til henne for å hente noen ting, og deretter dra hjem til meg å lage middag og sove der.

Middagen ble god, middagen ble spist, og kvelden ble laaang. Men allikevel måtte vi opp tidlig nok til å rekke jobben hennes i dag, så etter en god frokost, gikk vi til byen, og jeg var med henne på jobben hennes i en hel del timer. Men det var kozemoze.

Nå kommer Mari opp hit til meg om ikke så lenge. Hun er mett, men jeg skal få i henne litt pesto pasta- fordi det er digg.

Djeez.. Jeg må pakke til Århus i dag! Drar til Danmark med folket i morgen! Ai, ai, ai... Det blir så hardt og kraftig bra! Det er nesten en skam...

So long!

Fisk!

Fikk fisk! Satt ut 10 garn (i 4 separate slepp) og fiska fra båten vår Amla etterpå. Fangsten ble fire makrell, hvorav en var fiska av meg. *Stolt*

Død makrell

Nei.. Det var løgn. Men jo, jeg fikk en fisk, ja.

Sommer i Boberorgogenon

I forgårs,  hadde jeg en koselig dag- først kjøpte jeg en del ting (kjole, solbriller, tre par øredobber, to armbånd og to smykker, samt blomster til å ha i håret og glansvask, Bertå skal bli brunere i sveisen!) i byen, og den store gladnyheten for meg, er at det meste ble kjøpt på Accessories med 70 % avslag. Hurra!

Tiden gikk og jeg satt på torgallmenningen og leste Plan B, mens jeg ventet på bussen. *Ringalinga ding-ding* Dugg ringte. I stedet for å være alene hjemme, ettersom folket i huset skulle i bursdag, endte jeg opp hos Dagny med folk, på grilling. Det var koz, til tross for en, stygg, stygg hodepine. Kvelden endte med at jeg sov hos Liv, og vi (i hovedsak Liv, verdt å nevne) lagde pannekaker til frokost. Mmm... Midt i frokosten kom Dagny opp til oss, og vi drog senere opp til henne for å hjelpe henne med å rydde litt.

Etterpå ventet Teater Parken på Runa et moi. Vi prøvde ut Solo Smoothie (Smooth! Velli gla'! Smooth! Velli lei mei..), og kunne konkludere med at den var litt fy-fy-nei-nei huff.. Riktig nok var dette bare den med jordbærsmak, men litt underfundig er det å betale 55,- for to rare smoothier.

Deretter snek vi oss inn på Kafè Jonsvoll og gikk på do, og vandra på torget og fant ut at de solgte mange fine antikvitets-aktige øredobber.

Vi ble kjørt hjem til vårt, og jeg spiste en herlig middag som inkluderte bland annet vegatar-vårruller. Mmm.. Pølsadigg!

Deretter fulgte en heller lang tid på Mix der Kari et moi skulle finne filmer å leie, og litt snop å eie. Vi endte opp med Kina og Smash, samt Bare Bea (som jeg har sett sikkert 8-9-10 ganger) og Saved! (som vi stilte heller kritiske til, men ble svært positivt overrasket. Amerikansk selvkritikk flettet inn på sitt "beste") og kunne forlate Mix og begynne en hyggelig filmkveld. Også dette var pølsadigg.

Jau, jau.. Her fikk du en heller detaljert blogg om mine to somardagar i Bergen, før jeg drog til Sogn.

Ps: dette er nesten en unik liten blogg, men bare nesten.. Påbegynt i Bergen, avsluttet i Sogn. Derav kommer den neste bloggen tett i dato, men frykt ikke.

- Somar-helsing sjefen sjølv.

Dybdahl + regn = herlighet (kjærlighet?)

Sinna. Skrev en lang blogg. Slettet den. Dust. Forsøk nr. 2.

Nå har jeg nettopp vært på en litt lengre biltur med Kari. Rett før dette spist vi en tre-retters middag som pappa hadde laget, etter som Kari et moi kom hjem fra Hellas i går kveld. Det var to nydelige uker fylt med sommer, sol, sol, sol, vind og sol, seiling, bading, deilig, deilig mat, vind og vann, røverspråk (også kjent som rorøvoverorsospoproråkok), sand og steiner inni (!) foten min, som forøvrig enda er der (Ikke spør. Det er søren ikke normalt. Heller ikke larver. Huff. Æsj.), ankring, re-ankring, sove ute og lengsel etter lader til Asbear, Asbjørn. Fantastisk.

Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt og hører på Thomas Dybdahl, og legger en Bob Dylan CD inn på pc'en min. Dybdahl + regn = herlighet. Regnet forsvant desverre nettopp, men jeg både be- og utnyttet meb av det, og en dæsj med Dybdahl. Verdens beste oppskrift.

En annen meget så god oppskrift, er oppskriften på det perfekte badekaret-badet. Her kommer det:

1 stk. badekar
Masse varmt vann (evt. fylt med olje eller badesalt)
2-3 stk. lubbelys
1 pk. fyrstykker (evt. lighter, men fyrstykker skaper mer hygge)
1 stk. CD-spiller
1 stk. CD * (evt. flere)
1 glass kald drikke **
(1 stk. bok eller blad/magasin/avis)

Fremgangsmåte:
Tapp rikelig med vann i badekaret. For en gangs skyld, kanskje det bare er vanlig, drit i strømforbruket (beklager), og fyll opp med varmt vann. Etter en liten stund, kan det eventuelle saltet eller oljen tilsettes vannet. Demp så lyset og tenn stearinlysene. Sett på musikk (forebeholdt at du kar klart å før dette, sette på CD-spilleren), sett frem den avkjølende drikken og bladet, kle av deg, hopp opp i badekaret og NYT tilværelsen, kanskje lese en bok eller et blad? Så vil dere merke at alle forberedeler og strømforbruk var verdt det eventuelle styret. Håper det smaker!

* Passende CD'er til bading i badekar:
Thomas Dybdahl
Kings of Convenience
Ane Brun
Magnet
Rolige deler av The Beatles
Belle & Sebastian
(Leslie) Feist
Coldplay
Andreas Segrov Band (deretter..)
Segrov
Devendra Banhart
Bob Dylan

** Passende drikke til bading i badekar:
Juice, de fleste sorter duger 
Saft, de fleste sorter duger
Smoothie, de fleste sorter duger
Is (drikke og drikke, fru Blom)
Vann med mange isbiter ì
Te, for den som ikke har fått nok av varmt vann

Disvirginised!

Nå har altså Bertine Tønseth fulgt resten av folket, og blitt en såkalt blogger. 
 
Dette blir koz!